Het parcours van de finalisten in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'

‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’, de nieuwste variant van ‘Mijn Restaurant’, loopt vanavond op een einde met de finale tussen de duo’s Ayse en Lorenzo en Deborah en Jasmina. Vanavond weten we wie van hen volgens de jury het beste pop-uprestaurant uit de grond stampte en naar huis gaat met de prijzenpot van 50.000 euro. Een terugblik op het parcours van de finalisten.

Ayse en Lorenzo starten in de eerste ronde van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ in groep 2. In die eerste ronde gaan de duo’s samen met de jury bij elkaar eten, waarna ze aan elkaar punten uitdelen. De Vlaams-Turkse Ayse en haar partner Lorenzo koken graag met een Turkse toets en willen bewijzen dat de Ottomaanse keuken meer is dan een pita. Aan het einde van de eerste ronde hebben zij van de concurrenten en de jury de meeste punten gekregen (69), elf meer dan achtervolgers Seb en Simon. Kim en Charlotte moeten naar huis.
 
In groep 1 vinden we de tweeling Jasmina en Deborah terug. Zij hebben van kindsbeen al een liefde voor eten en koken het liefst met groenten. De perfectionistische dames leggen de lat voor zichzelf erg hoog en dat legt hen geen windeieren. De andere amateurkoks en juryleden Sergio Herman en Marcelo Ballardin geven hen 70 punten. Daarmee staan ze in hun groep op de tweede plaats, na Mira en Anne-Sophie, die maar liefst 92 punten krijgen. Stijn en Glen gaan niet door naar de battles.

Rauwe vis

De strijd om een pop-up gaat verder met battles, waarin twee duo’s het telkens rechtstreeks tegen elkaar opnemen. Ayse en Lorenzo nemen het op tegen Dries en Charlotte. Die laatste nemen een risico, want nadat ze in de vorige ronde hun makreel nog rauw serveerden, gaan ze opnieuw voor vis. Deze keer is hun cuisson wel perfect, maar ze zijn toch een maatje te klein voor de Ottomaanse kookkunsten van Lorenzo en Ayse. “Ik heb nog nooit zo’n lekker dessert gegeten met kaas”, zegt Marcelo Ballardin terwijl Piet Huyentruyt zijn bord aflikt.
 
Jasmina en Deborah staan intussen tegenover Seb en Simon. Dat duo leerde elkaar kennen op kot, waar ze vaak samen kookten. Daar ontstond het idee om samen iets op te starten. Zij blijven bij hun beproefde concept: Vlaamse klassiekers met een twist. De tweelingzussen stappen uit hun comfortzone en gaan twee keer voor vis. Beide duo’s kunnen niet echt overtuigen, want zowel de kip van de mannen als de vis van de vrouwen is nog te rauw. Uiteindelijk zijn het wel Jasmina en Deborah die met de meeste punten gaan lopen. Claudia en Pino gaan ook door, en Mira en Anne-Sophie zijn nogmaals het duo dat het hoogste aantal punten scoort van iedereen.

Laatste afvallers

De vier overblijvende duo’s krijgen elk een pop-uprestaurant op een unieke locatie. Omwille van de pandemie moeten de opnames in het voorjaar stilgelegd worden tot aan de zomer, maar dan kunnen de beslissende serviezen toch doorgaan. Bij de eerste afvallingsronde zijn het Ayse en Lorenzo, die met hun Bar Nazar in de Predikherenkerk in Mechelen verder borduren op hun Turkse concept, en Mira en Anne-Sophie, die VUUR openden in Aalst, die in de gevarenzone zitten. Uiteindelijk beslist de jury unaniem de VUUR, nochtans een van de gedoodverfde favorieten, de deuren moet sluiten. Er waren te veel dingen foutgelopen.
 
Na drie serviezen beslist de jury dat Ayse en Lorenzo het eerste ticket krijgen voor de finale. Deborah en Jasmina moeten tegen de Italiaanse keuken van Claudia en Pino en hun restaurant Pinocchio strijden in een laatste servies om het tweede finaleplaatsje. Uiteindelijk kunnen de zussen de jury overtuigen met hun gebruik van ingrediënten uit de streek en de seizoensgroenten. De teleurgestelde Claudia en Pino schieten net tekort, zij verlaten het programma met geheven hoofd.
 
Net voor de finale hebben de twee overblijvende duo’s nog wat laatste tips en coaching gekregen van topchefs en restauranthouders.

Vanavond om 20u40 zien we op VTM wie het onderspit moet delven en wie met de begeerde prijzenpot gaat lopen.

Films

Bekijk alles
Top