Superprestige Boom: hier komt Vanthourenhout

Sport |
Eli Iserbyt is nog altijd leider in de Superprestige na de eerste vier manches, met de wedstrijd van Boom van komende zondag als volgende afspraak. Zijn grootste belager is nu een ploegmaat: Michael Vanthourenhout die de voorbije weken tot ontbolstering is gekomen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Op 22 november pakte Michael Vanthourenhout zijn eerste zege in een grote cross in Merksplas, waar hij het haalde voor zijn ploegmaats Eli Iserbyt en Laurens Sweeck: het was zijn eerste zege in een van de drie grote klassementen in het veldrijden.
 
Afgelopen zondag, in het Tsjechische Tabor, won hij opnieuw van zijn kopman (en van Wout van Aert) in de eerste manche van de Wereldbeker. Als hij vorige zaterdag niet op een slecht moment was lekgereden, had hij wellicht ook de Urban Cross van Kortrijk op zijn naam geschreven. Hij eindigde er uiteindelijk net naast het podium.
 
Op zijn 26e komt deze discrete en timide veldrijder eindelijk tot ontbolstering. Hij heeft zijn moment alvast goed gekozen, net voor de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld en met een Van Aert die de komende weken alleen nog maar zal verbeteren.
 
"Michael is 26 jaar. Dat is niet oud, maar hij is misschien een laatbloeier. Daar is niets verkeerds mee. Het maakt niet uit hoe oud je bent als je jouw palmares op deze manier kan uitbouwen", zo vertelt ploegbaas Jurgen Mettepenningen bij Sporza over de renner die al 7 jaar in zijn ploeg zit. "Die zege in Merksplas, zijn eerste klassementsmanche, was een mentale bevrijding."
 
De ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal kent op deze manier drie topfiguren, met Vanthourenhout, Iserbyt en Sweeck. Een groot voordeel, zo meent Mettepenningen: "Wij hebben meerdere troeven. Ze willen natuurlijk allemaal winnen, maar het trio begrijpt elkaar goed. Die verstandhouding is zeker in orde en dat zal zo blijven. Ze moeten elkaar iets gunnen en dat doen ze ook."
 
Pauwels Sauzen-Bingoal trekt dus komende zondag met veel vertrouwen en mannen in vorm naar de Superprestigemanche in Boom…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top