Anderhalve maand na de Country Finals en de bekroning van Sector One heeft de Belgian League zopas de zes ploegen aangekondigd die zullen deelnemen aan het seizoen 2021. Het minste wat we kunnen zeggen is dat er enkele veranderingen op til zijn. Drie nieuwe organisaties zullen namelijk van de partij zijn.

De fans van de Belgische scene hebben er bijna een maand op gewacht. Na de opening van de inschrijvingen begin november heeft de Belgian League op zijn Twitteraccount zojuist de lijst van teams aangekondigd die aan het seizoen 2021 zullen deelnemen. In de video komen we gezichten tegen die we kennen, en andere die we niet zo goed kennen, maar die we graag willen ontdekken. Opgelet, deze organisaties zullen hun samenstelling voor 30 december moeten bevestigen. Niets ligt dus vast en het zou zelfs kunnen dat spelers terugkomen nadat hun team niet werd gekozen…

Natuurlijk komen we de twee finalisten van de Country Finals terug tegen. Sector One en KVM gaan dus ook in een volledig nieuw seizoen van start. Dat is niet echt verrassend na de show die ze vorig jaar lieten optekenen en hun respectievelijke 1ste en 2de plaats in het klassement. Hun concurrenten uit de kwartfinales zullen we echter niet opnieuw zien. Aethra Esports en RSCA Esports werden dit seizoen niet gekozen.

Tot de nieuwkomers behoort KRC Genk Esports, een organisatie die actief is op games zoals FIFA. Met een ticket voor de Belgian League lijkt het erop dat de aan de Genkse voetbalclub verbonden organisatie zich ook wil focussen op nieuwe games.

4Elements is ook een van de gelukkigen. Het is een organisatie die we goed kennen van haar teams op Counter-Strike, Rainbow 6, maar ook Fortnite. Het laatste team dat de lijst van nieuwkomers vervolledigt, is ION Squad. De jonge organisatie, volledig onbekend binnen de Belgische esportsscene, heeft van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om via Twitter de rekrutering te starten voor haar team op… League of Legends!


U kent nu de zes teams die het seizoen 2021 van onze nationale competitie zullen uitmaken. De Belgische competitie is elke maandag en vanaf 11 januari live te volgen op Pickx.be en Pickx Live!

Copyright afbeelding: Belgian League