Wie is Charli d’Amelio, de koningin van TikTok ?

Ze is amper 16, maar toch verslaat Charli d’Amelio alle records op TikTok. Ze heeft maar liefst 101,1 miljoen volgers op het hippe sociale mediaplatform. Hoe ze dat gedaan heeft? De jonge Amerikaanse won haar publiek voor zich met korte dansfilmpjes.

Op anderhalf jaar tijd is het Charli d’Amelio gelukt om de kaap van de 100 miljoen volgers te overschrijden. Met die prestaties steekt ze grote sterren als Rihanna en Taylor Swift voorbij, die elk op ongeveer 90 miljoen volgers kunnen rekenen. De 16-jarige tiener maakt korte filmpjes waarin ze dansjes demonstreert.
 
TikTok is een platform waarop gebruikers video’s met achtergrondmuziek kunnen plaatsen die gaan van 3 tot 60 seconden. Naast dansen en zingen, tonen sommige TikTok’ers ook hun dagelijkse leven op de app, iets wat Charli d’Amelio natuurlijk ook doet. Op die manier wil ze aan haar fans tonen dat ook zij een doodgewoon leven leidt. “Mijn bezigheden zijn exact dezelfde als die van elke andere tiener. Ik ben een echt mens, niet een ster. Buiten TikTok leidt ik gewoon een alledaags leventje”, legt Charli uit aan NBC.
 

 

4 miljoen dollar

Charli d’Amelio is afkomstig uit Connecticut in de Verenigde Staten en is als sinds ze klein was, gepassioneerd door dansen. In maart 2019 showde ze voor de eerste keer haar danspassen en choreografieën op TikTok. Die korte filmpjes haalden heel snel veel views en likes, maar het is pas na haar versie van een dansje genaamd ‘Renegade’ dat haar volgersaantal pijlsnel de lucht in schiet. Na die razendsnelle opkomst werd ze al snel opgemerkt door bepaalde merken, waardoor ze nu betaald wordt voor haar publicaties.
 
Vervolgens verscheen ze in beroemde tv-shows, een videoclip van Jennifer Lopez en zelfs een Super Bowl-commercial. Ze lanceerde ook haar eigen cosmeticamerk. Volgens Forbes magazine heeft haar succes haar al 4 miljoen dollar (3.335.380 euro) opgeleverd. Volgens de HITC-website levert één video op TikTok haar 48.000 dollar (40.025 euro) op. Distractify denkt dat het eerder om 25.000 dollar (20.846 euro) gaat.
 
De jonge Amerikaanse heeft ook haar familie meegetrokken in haar avontuur. Haar oudere zus Dixie heeft 44 miljoen abonnees op TikTok en bracht recent haar eerste single uit. Haar ouders hebben dan weer een YouTube-kanaal.

Top