Leidt Tim Lambrecht Spirou naar een overwinning tegen Antwerp?

Sport | Ondanks de verstoorde kalender gaat de Euromillions Basket League gewoon door. Zondag daagt Spirou Charleroi, de voorlopige leider van groep A, de Antwerp Giants uit. De Carolo’s zullen hun best spel moeten bovenhalen tegen deze sterke tegenstander, die weer hersteld is na zijn teleurstelling in de Eurocup. Gelukkig kunnen ze rekenen op Tim Lambrecht die scherp staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de coronacrisis zijn in groep A nog maar drie wedstrijden gespeeld. De clubs hadden ook de keuze om een deel van hun de geplande thuiswedstrijden te verplaatsen en dat tot het einde van de maand december.
 
Spirou Charleroi heeft al twee duels uitgevochten. Hoewel de ploeg een valse start maakte tegen huidige kampioen Oostende (verlies 94-97), hebben de Carolo’s zich herpakt toen ze tegenover Phoenix Brussels stonden. De thuiswedstrijd eindigde met 86-80 op het bord in het voordeel van Charleroi. Die resultaten brengen de mannen van Spirou naar de top van groep A, al zij het voorlopig, aangezien zij samen met Brussels de enige zijn die al twee wedstrijden gespeeld hebben.
 
De man die het best in vorm is van de carolokern is duidelijk Tim Lambrecht. De 22-jarige vleugelspeler schreef de match tegen Brussels duidelijk op zijn naam (26 punten, 10 rebounds) en bevestigt daarmee de hoop die op hem is gevestigd. Hij werd gevormd in Oostende, speelde vorig jaar bij Leuven en heeft uiteindelijk Charleroi overtuigd om hem op te nemen voor drie seizoenen. Coach Sam Rotsaert kent Lambrecht goed, aangezien hij hem meerdere jaren getraind heeft bij de ploeg aan zee. Daar nam hij zoveel mogelijk verschillende posities aan, “om zijn spel te doen evolueren”. Ondertussen brengt Lambrecht zijn spelinzicht, efficiëntie en 2m07 naar het gebied van de Samber.
 
Zijn jeugdige leeftijd past perfect bij het imago van Spirou, waar de gemiddelde speler maar net ouder is dan 20. De enkele ervaren spelers zijn Alex Libert (30) en Yoeri Schoepen (26). De coach wil dat de groep samen groeit. De internationale ‘wapenstilstand’ zal hen zeker in staat hebben gesteld om daaraan te werken en zich voor te bereiden op het seizoen 2020-2021.
 
Antwerp wil zich herpakken
 
Deze zondag staat Spirou een ware uitdaging te wachten tegen de Antwerp Giants, die vorig jaar derde eindigden in het kampioenschapsklassement. De Giants zijn ook dit jaar op de best mogelijke manier gestart met een overwinning tegen Brussels. De Antwerpenaren blonken dan weer niet uit op Europees vlak. 19 november verloren ze voor de achtste keer op rij tegen MoraBanc Andorra (82-69) in de Eurocup, waardoor ze hun kans op een ticket naar de tweede ronde misliepen.
 
De Giants zullen zich ongetwijfeld willen herpakken in het Belgisch kampioenschap. Ze zullen kunnen rekenen op Vincent Kesteloot en Vrenz Bleijenberg, beiden terug van hun kwalificaties voor de EuroBasket 2022 met de Belgian Lions.

De wedstrijd staat helemaal in het teken van de strijd tegen borstkanker en steunt de landelijke campagne Think-Pink.
 
Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 3de speeldag van de Euromillions Basketball League:

Mons Hainaut - Limburg United: zaterdag 5 december om 20u15 op Proximus Sports 1.
Spirou Charleroi - Antwerp Giants: zondag 6 december om 16u45 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top