‘The Rise of the Murdoch Dynasty’: politieke schandalen en misleidende media

‘The Rise of the Murdoch Dynasty’ vertelt het boeiende maar niet zo fraaie verhaal van Rupert Murdoch. De documentaireserie op Canvas neemt je vanaf vanavond mee in het leven van de zakenmagnaat en verhaalt hoe hij de Amerikaanse politiek beïnvloed heeft. Van de oorlog tegen Irak tot Donald Trump in het Witte Huis.

‘The Rise of the Murdoch Dynasty’ is een driedelige documentaireserie die in juli 2020 op BBC Two werd uitgezonden. De drie aflevering zijn volledig gewijd aan het leven van de Australisch-Amerikaanse mediatycoon Rupert Murdoch. Murdoch was de uitgever van meerdere kranten en televisiekanalen en had veel macht in de media.
 
Met zijn bedrijf News Corp was Murdoch de eigenaar van honderden lokale, nationale en internationele media-outlets in de wereld. ‘The Sun’ en ‘The Times’ in het Verenigd Koninkrijk , ‘The Daily Telegraph’ en ‘The Australian’ in Australië, en ‘The Wall Street Journal’, ‘The New York Post’ en ‘Fox News’ in de Verenigde Staten, zijn een greep uit wat hij in zijn bezit had.
 
Misleidende berichtgeving
 
Het media-imperium van de Australisch-Amerikaanse uitgever maakte of kraakte toekomstige premiers en presidenten. Veel van Murdochs kranten en televisiezenders zijn dan ook beschuldigd van bevooroordeelde en misleidende berichtgeving om zijn zakelijke belangen en politieke bondgenoten te ondersteunen. Sommigen hebben grote invloed gehad bij belangrijke politieke ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.
 
Zo zorgde Murdoch er mee voor dat het Westen ten oorlog trok tegen Irak, had hij inspraak in de Brexit, stond het afluisterschandaal van ‘News of the World’ op zijn naam en loodste hij Donald Trump naar het Witte Huis. Tel daar een kroost bij die op het scherp van de snee strijdt om in zijn voetsporen te treden en je hebt een niet zo fraai verhaal voor een boeiende documentaireserie.  
 
Voor ‘The Rise of the Murdoch Dynasty’ stem je vanavond om 23u15 af op Canvas. De driedelige serie zal ook te zien zijn op VRT NU.

Films

Bekijk alles
Top