Stats D1B Pro League: Ugalde rukt op; na 16 (!) maanden nog eens 'clean sheets' in elk duel

Sport | De topschuttersstrijd tussen Mikautadze en Vanzeir heeft zondagavond een muis gebaard. Geen van beiden kon het weergaloze doelpuntenaantal nog wat opvijzelen in het rechtstreekse duel waardoor er enkele achtervolgers wat dichterbij konden sluipen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo deed Lommelspits Manfred Ugalde wel een zaakje. De Costa Ricaan scoorde 2x tegen RWDM en rukt zo op naar de derde plek in het topschuttersklassement. Ook Lennart Mertens kon dankzij zijn winninggoal tegen Club NXT dichterbij sluipen in de ranking. Beiden volgen natuurlijk nog wel op ruime afstand van Vanzeir én op nog ruimere afstand van Mikautadze.

15 goals: Mikautadze (Seraing)
11 goals: Vanzeir (Union)
7 goals: Ugalde (Lommel)
6 goals: Mertens (Deinze)
5 goals: Baeten (Club NXT), Vetokele (Westerlo), Zaroury (Lommel)

In de assistenranking veranderde er helemaal niets aan de kop van het klassement. Brüls kon zijn voorsprong niet uitdiepen en de achtervolgers slaagden er ook niet in om de kloof weer te dichten. Status quo dus.

6 assists: Bruls (Westerlo)
4 assists: Jallow (Seraing), Bernier (Seraing), Teuma (Union), Kis (Lommel), Challouk (Deinze), Lapoussin (Union), Vanzeir (Union)

Bij de clean sheets veranderde er wel wat. Maar liefst vier doelmannen konden de nul houden. In elke match kon één goalie zijn netten schoon houden en dat was al geleden van de eerste speeldag van vorig seizoen. Özer deed de beste zaak, hij wordt alleen leider in het keepersklassement.

6 clean sheets: Özer (Westerlo)
5 clean sheets: Moris (Union)
3 clean sheets: Sadin (RWDM)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top