Niet te missen op tv deze week: nieuwe feiten

Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd, luidt het gezegde.

Ook deze week valt er op het kleine scherm weer heel wat op te steken. Volgende programma’s helpen je intellectuele honger te stillen.

Van malaria tot corona en meer

Een blik achter de schermen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en zijn strijd tegen exotische ziektes? Dat krijg je in de vierdelige documentaire ‘Besmet’.

De crew van productiehuis Geronimo was erbij toen de wetenschappers van het ITG werden geconfronteerd met datgene waar ze al lang voor vreesden: een nieuw besmettelijk virus dat zich over de hele wereld verspreidt.

En de grimmigste boodschap van al: volgens de wetenschappers moeten we ons in de toekomst aan nog erger verwachten …

Bekijk ‘Besmet’ op maandag 30 november om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De man die Donald Trump groot maakte

De driedelige BBC-documentaire ‘The Rise of the Murdoch Dynasty’ vertelt het fascinerende, zij het niet altijd even fraaie verhaal van de machtige mediatycoon Rupert Murdoch. Het media-imperium van de Australisch-Amerikaanse uitgever maakte en kraakte kandidaat-premiers en would-be-presidenten.

Murdoch zorgde er mee voor dat het Westen ten oorlog trok tegen Irak, had een hand in de Brexit, loodste Tony Blair naar Downing Street 10 én Donald Trump naar het Witte Huis.

Maar in zijn eigen familie verliep het niet altijd zoals hij wou en de strijd om zijn opvolging werd op het scherp van de snee gestreden. 

Bekijk ‘The Rise of the Murdoch Dynasty’ op dinsdag 1 december om 23u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Op zoek naar de waarheid

Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille gaan in het tweede seizoen van ‘Factcheckers’ onverminderd door met hun missie: checken wat er nu eigenlijk klopt van de tsunami aan berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen. In de eerste aflevering gaat het over de niet al te beste reputatie van sommige slotenmakers, over je smartphone als ‘topdokter’ en over de vraag welke groenten het gezondst zijn: verse of die uit de diepvries.

Bekijk ‘Factcheckers’ op woensdag 2 december om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

60 jaar Sportweekend

Geen zondag gaat voorbij zonder een ‘Sportweekend’ om alle sportliefhebbers het laatste sportnieuws te brengen, en dat al zes decennia lang. Vanaf zondag 6 december huldigt Eén dan ook het iconische programma dat inmiddels zijn zestigste verjaardag viert.

In ‘60 jaar Sportweekend’ blikt sportjournalist Sammy Neyrinck terug op meer dan een halve eeuw sportverslaggeving op de Vlaamse televisie.

Van de pioniers uit de jaren zestig van de vorige eeuw tot de vertrouwde gezichten van nu. Hugo Symons, Louis De Pelsmaeker, Ivan Sonck, Carl Huybrechts, Alain Coninx, Dirk Abrams, Dirk De Weert, Mark Uytterhoeven, Frank Raes, Stef Wijnants, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen: allemaal vertellen ze over wat er zich de voorbije tientallen jaren voor en achter de schermen van de sportredactie heeft afgespeeld.

Bekijk ’60 jaar Sportweekend’ op zondag 6 december om 21u25 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top