Trainersbabbel na Lierse K. - Westerlo: "Heb m'n job als coach gedaan, maar blijf supporteren voor Lierse"

Sport | KVC Westerlo pakte zaterdagavond de drie punten op het veld van Lierse Kempenzonen. De Kemphanen speelden zeker niet hun beste match, maar konden via een betwistbare strafschop toch de drie punten mee de bus op nemen. Na de match gaven Tom Van Imschoot en Bob Peeters hun visie over de nipte Westelse zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van Imschoot besefte dat de discutabele strafschopfase (en de niet gefloten fout op een Liersespeler in een voorafgaande fase) de match mee bepaald had, maar weigerde om ref Toeback met de vinger te wijzen. "Ik wil hier niet focussen op de fout van de scheidsrechter, maar wel op de prestatie van het team. We hebben het een titelkandidaat meer dan moeilijk gemaakt. We begonnen sterk met drie goede kansen in het eerste halfuur. Helaas pakten we onze momenten niet en laat dat nu net het belangrijkste zijn in 1B... die momenten wél pakken. Toch zijn er een aantal jongens die punten gescoord hebben."

Ook Peeters besefte dat het anders had kunnen lopen. "We begonnen goed, maar gaven dan het initiatief weg aan Lierse. Dan krijgen we die penalty waarbij er inderdaad gefloten had kunnen worden voor een voorafgaandelijke fout en kunnen we met een goed gevoel de kleedkamer in. Daar drukte ik er nog eens op dat Lierse gevaarlijk kon zijn op stilstaande fases omdat Gilis die fantastisch trapt. Maar dan geven we toch nog zoveel fouten weg... Uiteindelijk speelden we wel redelijk voetbal, maar moet de kwaliteit in de laatste zone omhoog. We pakken nu 11 op 15 en binnen een paar dagen spreekt niemand nog over de manier waarop deze match gelopen is."

Levenslange connectie

De winst op het Lisp betekent natuurlijk een gouden zaak voor Westerlo en Peeters, maar toch had de coach ook een beetje hartzeer. "Ik wens Lierse alle succes om zich te handhaven. Alles waar ik voor sta als mens, heb ik hier geleerd. Ik moest hier mijn job doen als coach van Westerlo, maar als er iemand is die anders supportert voor Lierse, dan ben ik het. Dit is de club waar ik een groot deel van mijn leven spendeerde en waar ik al heel mijn leven voor supporter. Ik ben hier kampioen geworden in bijna elke reeks en we hebben het onmogelijke gepresteerd door ook landskampioen te worden. Dat zijn dingen die je nooit vergeet. Telkens is hier kom, komen die herinneringen boven. Maar ik ben een prof en ik kom hier om mijn job te doen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top