Het voetbal gaat zelfs tijdens de eindejaarsfeesten door op Proximus

Sport | Wat dacht je van een beetje voetbal op je bord tijdens de feestdagen? Omdat de show nooit stopt op Proximus Sports, is hier het programma dat je de laatste twee weken van 2020 staat te wachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jupiler Pro League

Op de zeventiende speeldag, dat net voor het kerstweekend plaatsvindt, staan er drie vermakelijke affiches op het menu. Op vrijdag is er de topper tussen Sporting Charleroi en Anderlecht. Zondag is er de Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent, vooraleer Moeskroen en Standard elkaar partij geven.

Op speeldag achttien eindigt Club Brugge 2020 met een thuiswedstrijd tegen KAS Eupen, terwijl Standard het opneemt tegen STVV. Zondag start met een topwedstrijd tussen Antwerp en Charleroi, terwijl Anderlecht 2020 zal afsluiten met een partij tegen Beerschot.

D1B Pro League

Het eerste deel van de reguliere competitie zit erop en de ploegen kunnen stilaan hun ambities verleggen of bijstellen. Om het tweede deel goed te starten en met de nodige rust de vakantie in te gaan, willen alle teams punten pakken op de vijftiende speeldag die in het weekend voor Kerstmis wordt afgewerkt. Het duel tussen Union SG en RFC Seraing wordt gevolgd door een partij tussen KVC Westerlo en KMSK Deinze. Er is ook het treffen tussen de twee traditieclubs RWDM en Lierse Kempenzonen.

Scooore Super League

Wat is er mooier dan het jaar afsluiten met een topper tussen OHL en Standard Fémina? Deze partij sluit het Scooore Super League-jaar in het weekend voor Kerst op een goede manier af. Vrijdag is er al de confrontatie tussen leider Anderlecht en Zulte Waregem. Daarnaast is er ook nog KRC Genk tegen Club Brugge. Eleven biedt zaterdag de partij aan tussen White Star Woluwe en Charleroi.

La Liga

Tijdens de feestdagen staat er ook internationaal voetbal op de kaart. In Spanje is er La Liga met drie speeldagen, twee zullen net voor Kerst worden afgewerkt. Het weekend van de 18e staat in het teken van de topper FC Barcelona-Valencia. Real Madrid - op bezoek bij Eibar - en Atlético Madrid - dat Elche treft – zouden moeten kunnen profiteren van een eventuele misstap van de Catalanen.

Nadien zal Valencia nog een zware match moeten afwerken tegen Sevilla, terwijl Yannick Carrasco & co het verrassende Real Sociedad van Adnan Januzaj treffen. FC Barcelona gaat op bezoek bij Real Valladolid en De Koninklijke ontvangt Granada. Een paar dagen voor de start van 2021 biedt de zestiende speeldag de beladen wedstrijd tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad aan. Er is ook het Madrileense duel tussen Atlético Madrid en Getafe. Barcelona (tegen Eibar) en Real (tegen Elche) komen ook nog in actie.

Serie A

In Italië moeten de dertiende en veertiende speeldag voor het nodige vuurwerk zorgen. In het weekend voor de feesten ontvangt Sassuolo AC Milan. AS Roma zal zijn handen vol hebben met een bezoek aan Atalanta en Dries Mertens & co moeten naar Rome om Lazio te verslaan. Op de veertiende speeldag is er dan de altijd beladen wedstrijd tussen Juventus en Fiorentina. Op 23 december kruisen AC Milan en Lazio elkaar de degens. Dat belooft!

EFL Cup

Op 22 en 23 december nemen ze het in Engeland tegen elkaar op in de League Cup. In de kwartfinales worden de kijkers verwend met een wedstrijd tussen het Manchester City van Kevin De Bruyne en Arsenal. Manchester United hoopt Everton uit te schakelen. The Toffees zijn geen makkelijke brok en zullen er alles aan doen om de scalp van de Mancunians te pakken. De laatste twee affiches zijn Brentford tegen Newcastle United en Stoke City-Tottenham.

Geniet van de crème de la crème van het Engelse voetbal en het beste van het Europese en Belgische topvoetbal via Eleven Sports, verkrijgbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top