Edinson Cavani kan ex-club PSG in grote problemen brengen

Sport | Afgelopen zomer ruilde Edinson Cavani PSG transfervrij in voor Manchester United. De ervaren aanvaller neemt het met de Engelsen vanavond op tegen zijn ex-club. PSG moet alvast opletten, want verliezen is uit den boze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSG kan zich eigenlijk geen puntenverlies veroorloven op Old Trafford. Na vier speeldagen heeft het in de groepsfase van de Champions League zes punten en dat zijn er drie minder dan leider Manchester United. De Parijzenaars moeten daarnaast ook afrekenen met RB Leipzig, dat ook zes punten telt en het Turkse Basaksehirspor (drie punten) partij geeft.

Moeilijke start bij Manchester United

Cavani kon tot op heden nog niet echt overtuigen in Engeland. De 33-jarige aanvaller is voorlopig vooral invaller. In de Champions League viel hij twee keer in en was hij goed voor één basisplaats. Scoren lukte nog niet. In de Premier League was de start moeizaam, maar na zijn twee goals van afgelopen weekend staat de teller er op drie doelpunten in vijf wedstrijden.

De ex-aanvaller van Napoli kon dus nog niet ontploffen, maar PSG is toch gewaarschuwd. De Uruguayaan zal zeer gemotiveerd zijn bij de club waar hij zeven seizoenen speelde. In Parijs won hij zes landstitels, vier keer de Franse beker, vijf keer de ligabeker en zeven keer de supercup. Hij vertrok er als topschutter aller tijden en werd er zo een icoon.

Doelpuntenmachine bij PSG

De Champions League is bovendien een competitie die hem goed ligt. In zijn carrière trad Cavani 65 keer aan op het kampioenenbal en daarin was hij goed voor 35 doelpunten en 6 assists. PSG is alvast gewaarschuwd. Ter info: zijn balans in de Ligue I was met 138 doelpunten en 30 assists in 200 wedstrijden ook bijzonder indrukwekkend. Een doelpuntenmachine pur sang.

Manchester United kan een goalgetter alvast gebruiken, want Marcus Rashford, Mason Greenwood en Anthony Martial kennen voorlopig een wisselvallig seizoen. Bij PSG moeten ze vooral rekenen op Kylian Mbappé en Neymar, aangezien Mauro Icardi - de vervanger van Cavani - in de lappenmand ligt.

Volg Manchester United - PSG vanavond vanaf 20u50 op Proximus Sports 4, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top