Inter rekent op Nicolò Barella om alsnog door te stoten in de Champions League

Sport | Internazionale verloor kansloos met 0-2 van Real Madrid en de Italiaanse topclub speelt tegen Borussia Mönchengladbach stilaan de match van de laatste kans. De Italianen hopen dat Nicolò Barella hen alsnog naar de volgende ronde in de Champions League kan loodsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter heeft na vier speeldagen amper twee punten, wat bijzonder pover is voor zo een grote club. Tegen Real Madrid werd twee keer verloren, de wedstrijden tegen Mönchengladbach en Shakhtar Donetsk leverden twee keer een gelijkspel op. Inter heeft momenteel vijf punten minder dan Real Madrid en zes minder dan Mönchengladbach. Er zijn twee overwinningen nodig en zelfs dan heeft de club enkel nog een waterkans op kwalificatie.

Draaischijf van Inter en Italië

Romelu Lukaku was in drie wedstrijden goed voor twee doelpunten en Antonio Conte zal ook deze keer weer richting de Rode Duivel kijken. Een andere belangrijke pion in het geheel, is Nicolò Barella. Hij werd afgelopen zomer voor 25 miljoen euro definitief overgenomen van Cagliari en volgens Transfermarkt.de is hij ondertussen al 50 miljoen euro waard. De centrale middenvelder was dit seizoen in twaalf wedstrijden goed voor vier assists en hij is de draaischijf van dit Inter. De 23-jarige Barella is ook de motor geworden van het Italiaanse nationaal elftal.

Conte – die als voetballer zelf centraal op het middenveld speelde – is een grote fan van Barella. Zijn passing is cruciaal voor de ploeg, maar ook zijn grinta en verdedigende kwaliteiten vallen heel erg in de smaak bij de veeleisende trainer. Barella is daarom een zekerheid in de basis en hij staat een trapje hoger dan Arturo Vidal (die na zijn domme rode kaart tegen Real Madrid geschorst is), Radja Nainggolan en Marcel Brozovic. Zij vechten voor de plaats naast Barella.

Inter snakt naar een prijs

Tegen Mönchengladbach en Donetsk moet de Italiaan samen met Lukaku de ploeg bij de hand nemen en Inter naar de volgende ronde loodsen. Dan zal Barella domme fouten zoals tegen Real Madrid, waar hij een overbodige strafschopfout maakte op Nacho, wel achterwege moeten laten. In Milaan snakken ze zo hard naar een prijs, nadat ze vorig jaar op één punt van de titel eindigden en de Europa League-finale verloren van Sevilla.

Volg Borussia Mönchengladbach-Internazionale vanaf 20u50 op Proximus Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top