De Mol infiltreert in De Slimste Mens ter Wereld en onthult nieuwe locatie

Dat er ondanks de coronapandemie volgend jaar een nieuw seizoen van 'De Mol' op ons af zou komen, was al een tijdje geweten. Meer nog, VIER kondigde even geleden reeds aan dat het seizoen al ingeblikt was. Alleen de locatie bleef andermaal een goed bewaard geheim, tot presentator Gilles De Coster gisterenavond zijn opwachting maakte in de 28ste aflevering van 'De Slimste Mens ter Wereld'...

Eerder op de dag pakte VIER reeds met een teaser uit. Alina Churikova, De Mol van vorig seizoen, maakte die avond namelijk haar opwachting in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Met de begeleidende boodschap "We zijn extra oplettend vanavond, want er landt een Mol in 'De Slimste Mens ter Wereld"', werden de voelsprieten bij menig mollenjager reeds geactiveerd.Toen de 28ste aflevering gisterenavond zijn beslag kende en Alina na haar eerste deelname meteen naar huis werd gestuurd door Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, kwam er nog een langverwachte teaser met Gilles De Coster in de hoofdrol. Hij onthulde er niet alleen de nieuwe bestemming van het programma, Duitsland, maar liet terloops ook blijken waar hij zijn hints in de aflevering van 'De Slimste Mens' had verstopt.

Puzzelronde is de sleutel

De nieuwe bestemming van het razend populaire 'De Mol' vormt elk jaar het voorwerp van heel wat speculatie. Ook dit jaar was dat niet anders, maar gisterenavond werd de bestemming op typische Mol-wijze onthuld. Al in de begingeneriek van 'De Slimste Mens' zat een eerste tip vervat, toen de lichten heel even oplichtten in de kleuren van de Duitse vlag. Iets wat later in de aflevering, wanneer jurylid Jeroom Alina Churikova welkom heette, nogmaals het geval was. Bovendien vouwde Jeroom zijn handen op exact dezelfde manier tot het gebaar dat als het ware het handelsmerk is geworden van Duits bondskanselier Angela Merkel.

De grootste tip zat echter verborgen in de 'Open deur'-ronde toen 'De Mol'-presentator Gilles De Coster een vraag mocht stellen. Voor hem lag namelijk een puzzel, die erop wees dat de puzzelronde wel eens belangrijk zou kunnen zijn. En wat bleek? Als je alle eerste letters van de antwoorden van de puzzelronde achter elkaar legt, ontdekte je het woord Duitsland, de bestemming van het nieuwe mollenseizoen.

De makers van 'De Mol' hadden bovendien nog een aantal tips in petto. In de ronde met de wachtwoorden stond bij elke foto een slotje, behalve bij filosoof Friedrich Nietzsche. Daar stond het logo van 'De Mol', want, jawel, Nietzsche is een Duitser. En ook in de fotoronde zat nog een tip. De benen van de knappe vrouw? Dat waren gewoon twee Frankfurter worsten. Andermaal, typisch Duits.

Waarom Duitsland?

In De Standaard lichtte De Coster de keuze voor Duitsland toe. "Duitsland stond al geruime tijd op onze radar", klinkt het. "Omdat het een prachtig land is dat ons veel inspiratie bood, maar ook omdat het een verrassende bestemming is. In dit vreemde coronajaar ook een heel doordachte keuze. Door hun succesvolle aanpak van de pandemie was het de best denkbare gastheer voor onze reis. Dankzij een grondige voorbereiding, goede afspraken en zorgvuldige veiligheidsmaatregelen hebben we de opnames tot een goed einde kunnen brengen. En dat was allerminst een evidentie."

Wie al reikhalzend uitkijkt naar het nieuwe seizoen van 'De Mol' moet wel nog even geduld oefenen. Dat komt namelijk pas ergens in het voorjaar van 2021 op de buis. Maandag begint dan weer de laatste reguliere week van 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Wie goed heeft opgelet, kon enkele tips terugvinden in De Slimste Mens ter Wereld vanavond. ??

Geplaatst door De Mol op Donderdag 26 november 2020

Films

Bekijk alles
Top