De dag dat Diego Maradona aantrad voor Tottenham op White Hart Lane

Sport | Je zal het nergens op zijn erelijst terugvinden, maar in 1986 heeft de betreurde Diego Maradona wel degelijk een wedstrijd lang de kleuren van Tottenham verdedigt op White Hart Lane. De vriendendienst voor zijn landgenoot Ossie Ardiles gebeurde bovendien op een geleend paar schoenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor zijn afscheidsmatch in 1986 bij de Spurs had clublegende Osvaldo 'Ossie' Ardiles wel een heel speciale speler kunnen strikken. Niemand minder dan zijn goede vriend Diego Maradona trad die avond namelijk in het shirt van Tottenham aan tegen Inter Milaan. Ook al kwam Pluisje net van het vliegtuig en had hij amper een oog dichtgedaan, toch slaagde hij er die avond in om zowel zijn tijdelijke ploegmaats als zijn tegenstanders te betoveren. En dat op een geleend paar schoenen!

Clive Allen leent Maradona zijn schoenen

Het bleek namelijk dat de voormalige sterspeler van Napoli en Barcelona in alle chaos een paar voetbalschoenen was vergeten. Dus vroeg Ardiles in de kleedkamer wie er schoenmaat 40 had, vertelt Clive Allen aan talkSPORT.

"Ik vertelde hem dat ik twee paar had: een oud paar dat ik al het hele seizoen had gedragen en een nieuw paar dat ik nog aan het inlopen was. Dus ik zei: 'Diego, kies maar welk paar je wil'." Maradona opteerde voor het oude paar, maar Allen overtuigde de Argentijnse ster ervan het nieuwe paar te strikken. Die bedankte door ze achteraf speciaal te signeren.

30.000 toeschouwers zijn getuige van kunsten Maradona

Die avond bestond het Tottenham-middenveld uit Glenn Hoddle, Chris Waddle, Ossie Ardiles en Diego Maradona. En dat iedereen een glimp van de superster wou bemachtigen, blijkt uit het feit dat de wedstrijd met een kwartier vertraging op gang werd gefloten. De 30.000 toeschouwers stonden namelijk nog rijen dik aan te schuiven aan de ingang van White Hart Lane...

Ook al ging de Napoli-ster natuurlijk niet voluit, toch waren zijn ploegmaats enorm onder de indruk van zijn voetbalkunsten. Chris Waddle verkondigde dat hij "nooit een betere speler heeft gezien. Hij was met voorsprong de beste speler waarmee ik ooit samenspeelde". Dankzij doelpunten van Mark Falco en Clive Allen won Tottenham die avond met 2-1. En Maradona? Die was ervan overtuigd dat er geen problemen zouden ontstaan als Argentinië enkele maanden later tegen Engeland uit zou komen op het WK in Mexico...

Dompel je onder in het leven van een van de beste voetballers aller tijden dankzij de film 'Diego Maradona', beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top