Atalanta verrast Liverpool en blijft in de running voor kwalificatie

Sport | Na een 0-5 blamage in de heenwedstrijd heeft Atalanta Bergamo weerwraak genomen op Anfield. Dankzij de 0-2 overwinning tegen Liverpool nestelen de Italianen zich in de slipstream van de Engelse landskampioen, al blijft ook Ajax meedingen voor een ticket voor de 1/8ste finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de 0-5 pandoering in de heenwedstrijd waren de troepen van Gian Piero Gasperini gebrand op eerherstel. De Reds konden zich op hun beurt mits een overwinning reeds verzekeren van de volgende ronde. Gezien het drukke schema gunde Jürgen Klopp een halve basisploeg rust, waardoor onder meer Divock Origi nog eens mocht opdraven. De tweede garnituur was echter geen partij voor een gebeten Atalanta, dat dankzij doelpunten van Josip Ilicic en Robin Gosens de overwinning meegriste (0-2).

In dezelfde groep D ontdeed Ajax zich dan weer moeiteloos van FC Midtjylland, dat na 4 speeldagen nog steeds geen punt kon sprokkelen. De Amsterdammers waren 90 minuten lang een paar klassen sterker dan de Denen van ex-Genk speler Brian Priske. 3-1 was het logische verdict. Liverpool blijft met 9 punten koploper in zijn groep, maar ziet zowel Atalanta als Ajax dichterbij sluipen. Beide teams hebben 7 punten en dus belooft de strijd voor de twee kwalificatietickets nog razend spannend te worden. Misschien wordt de laatste speeldag wel doorslaggevend, wanneer Atalanta naar de Amsterdam Arena afzakt.

Bayern en City op automatische piloot naar volgende ronde

Titelverdediger Bayern München verzekerde zich met een 3-1 overwinning tegen Red Bull Salzburg reeds van de eerste plaats en het bijhorend ticket voor de volgende ronde. De onvermijdelijke Robert Lewandowski wees de Rekordmeister de weg met zijn 71ste Champions League-treffer. Kingsley Coman en Leroy Sané diepten de score uit, waarna Mergim Berisha nog kon tegenscoren. In dezelfde groep A verslikte Atlético Madrid zich andermaal in Lokomotiv Moskou. Na de 1-1 in de heenwedstrijd, hielden de Moskovieten Los Colchoneros ditmaal op een scoreloos gelijkspel. Met 5 punten blijven de Madrilenen wel tweede in de groep, maar moeten ze nog minstens een week langer wachten op een ticket voor de achtste finales.

In groep C ontdeed Manchester City, zonder draaischijf Kevin De Bruyne die rust kreeg, zich gemakkelijk van Olympiakos. De Grieken konden in 90 minuten geen enkel schot binnen het doelkader plaatsen. Dan deed de 20-jarige Phil Foden een stuk beter, want hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de Citizens nu al zeker zijn van de volgende ronde. Olympique Marseille heeft op zijn beurt dan weer een triest record te pakken na een dertiende opeenvolgende nederlaag op het kampioenenbal. In eigen huis bleek het Porto van Sérgio Conceição andermaal een maatje te groot (0-2). De Portugezen zijn op die manier zo goed als zeker van de volgende ronde, terwijl L'OM dringend uit een ander vaatje zal moeten tappen, wil het haar record niet andermaal scherper stellen.

In groep B ten slotte deelde Real Madrid een mokerslag uit aan het Inter van Romelu Lukaku (0-2). Op die manier nestelen de Koninklijke zich in het spoor van de verrassende groepsleider Borussia Mönchengladbach dat eerder op de avond Sjachtar Donetsk na de afstraffing in de heenwedstrijd (0-6) andermaal een pandoering had verkocht (4-0). Voor Inter lijkt een ticket voor de Europa League nog het hoogst haalbare, terwijl de Duitsers en de Spanjaarden zich stilaan mogen opmaken voor de volgende ronde.

Volg de Champions League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top