One day, one goal: Payet scoort na wandeling door de Middlesbrough-verdediging

Sport | Op zaterdag 1 oktober 2016 waren 56.945 toeschouwers in het Olympisch Stadion, waar de Londense club West Ham United zijn thuiswedstrijden speelt, getuige van een wonderbaarlijk doelpunt: de Fransman Dimitri Payet rolde de hele verdediging van Middlesbrough op met een fenomenale solo, om de bal nadien beheerst in doel te schuiven. De linksbuiten werd na afloop geheel terecht tot man van de match gekroond.

Het zag er beroerd uit voor West Ham in de 51ste minuut: Stuani had net gescoord, en een nieuwe nederlaag na vier verliesmatchen op rij in de Premier League dreigde eraan te komen. Maar dat was buiten Dimitri Payet gerekend. Als een duivel uit een doosje startte hij zes minuten later vanop de linkerflank aan dé klasseflits van de speeldag: hij verschalkt één, twee, drie, vier, vijf spelers van kelderploeg Middlesbrough, om de bal vervolgens laag naast doelman Víctor Valdés (die enkele maanden eerder nog bij Standard onder de lat stond) tegen de netten te schuiven.

Een wervelwind. In hun poging om Payet af te stoppen gaan twee Middlesbrough-spelers tegen de vlakte. Helaas voor West Ham volstond de klasseflits van Payet niet om die dag de zege binnen te rijven. De wedstrijd eindigt op 1-1. West Ham was nog steeds op zoek naar zijn eerste Premier League-overwinning sinds 21 augustus. Het team zou dat seizoen in de buik van het klassement stranden, Middlesbrough eindigde voorlaatste en degradeerde zo naar de Championship.

Topverdiener bij l'OM

In januari 2017 verruilde Payet West Ham voor Olympique Marseille, waar hij tussen 2013 en 2015 speelde. Vandaag speelt de Franse international nog steeds voor l’OM. Hij scoorde vorig seizoen 12 keer in het shirt van de Franse topclub, waar hij de topverdiener is.