IEM Beijing-Haidian 2020: Nivera is de oplossing voor Vitality

Door Proximus

Deel dit nieuws

De online toernooien van Counter-Strike waren tot nu toe niet succesvol gebleken voor Team Vitality. Het team betwistte vier finales en won er geen enkele. Hoe verklaar je het gebrek aan realisme eens de laatste trede van het podium beklommen kan worden? Maar het feit blijft dat de bijen terug in de finale stonden op deze IEM Beijing-Haidian, met een nieuw element: Nivera.

Een ingewikkelde groepsfase

Team Vitality deed zichzelf verschillende keren bijna de das om gedurende de competitie. De wedstrijd die hun parcours richting de finale bemoeilijkte, was de tweede ronde in de groepsfase. FaZe Clan, verzwakt na het vertrek van een van zijn sterren, Niko, deed Vitality beven. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar alleen het eindresultaat telde. FaZe kwalificeerde zich voor de volgende ronde en Vitality werd naar de lower bracket gestuurd. Na deze tegenslag gingen de Fransen echter verder met de hulp van hun jonge Belgische goudklompje Nivera. De vervanger was auteur van verschillende hoogvliegende prestaties.

Eindfase onder controle

De boom van de eindfase was zeer open gezien de resultaten van de verschillende teams in de groepsfase. Na’Vi, G2 Esports en Astralis stonden de Fransen potentieel op te wachten. Maar eerst volgden er duels tegen Heroic en Complexity. De twee wedstrijden waren van een niveau dat zelden bereikt wordt en de kills volgden elkaar op! Maar ook nu weer telde alleen de eindscore: Vitality kwalificeerde zich voor de grote finale van de IEM Beijing-Haidian 2020.

Grote finale

De tegenstander in Vitality’s vijfde finale was niemand minder dan Na’Vi, het Russisch sprekende superteam. Niemand weet ooit echt waar ze toe in staat zijn.

De eerste map was Nuke, gekozen door Na’Vi. Het is een map die zelden met het Russische team wordt geassocieerd, maar de uitslag sprak boekdelen. Na’Vi legde een hels ritme op dat zich vertaalde in een 16-5 in het voordeel van Natus Vincere: 0-1

De Russen, met s1mple in de hoofdrol, waren aanvankelijk in grote vorm in deze BO5! Dust 2 was de volgende map, een populaire keuze van Vitality. Deze tweede map kende een spannender verloop. Vitality stond aanvallend nog zijn mannetje, maar het team stortte verdedigend in door de druk van Na’Vi. En dit ondanks de zeer goede prestaties van onze landgenoot en invaller Nivera: 0-2. De bijen stonden met de rug tegen de muur.

Het is op Overpass, Na’Vi’s tweede map, dat het spel kon eindigen. Maar daar dacht Vitality anders over. Het team liet zien dat ze niet voor niets finalisten waren. Met een 12-3 halfweg moesten ze hun eerste punt alleen nog over de streep trekken. En dat is wat er uiteindelijk ook gebeurde: 16-6 op de keuze van de tegenstander en 1-2.

De spanning was terug en de vierde map zou daar nog een extraatje aan toevoegen. Inferno, dat bekend staat als het “theatre of dreams”, kon aan beide kanten vallen.

De Vitality-spelers begonnen deze keer als terroristen, met Nivera die er helemaal klaar voor was. De geschiedenis van map 3 herhaalde zich: 11-4 halfweg. De Franstalige spelers ondergingen het spel niet meer, ze dicteerden. Als de overwinning binnen handbereik is, weten de bijen hoe ze het moeten aanpakken. Eindresultaat: 16-9 met een, op zijn zachtst gezegd, overtuigende defensie.

De laatste map, Mirage, moest over winst en verlies beslissen en Vitality leek in de goede flow te zitten. Ook dit keer schonk de grote V zich als aanvaller een mooie voorsprong met een ZywOo van de grote dagen: 10-5.

Het enige wat het Franse team nog moest doen was de verdedigende rangen goed sluiten. En de mooie voorsprong gaven ze niet meer weg: 16-8. Nivera en zijn teamgenoten hadden hun laatste krachten gebundeld en slaagden erin om een BO5 tegen Na’Vi in hun voordeel te keren, 3-2! De reverse sweep was een feit.

Team Vitality kroonde zich dus tot IEM Beijing-Haidian 2020-kampioen na een fantastische comeback. Deze overwinning doet ons terugdenken aan de winst van Astralis in de ESL Pro League in september tegen datzelfde Na’Vi, dat moeilijkheden blijkt te hebben met BO5’s. Maar het grote nieuws blijft natuurlijk de langverwachte overwinning van Vitality op een groot internationaal evenement in 2020. Met een trofee in hun prijzenkast kunnen de Fransen even uitrusten voor de start van de volgende evenementen begin december.

Copyright afbeelding: IEM & ESL Gaming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top