Beerschot wint opnieuw topper in 1A; toch is titel van beste debutant tegen 'G5' niet voor hen

Sport | Bij elke promovendus staan de eerste matchen tegen de 'G5-teams' hoog aangeduid op de kalender. Niet elk 1B-team erin om een goede beurt te maken bij hun eerste 1A-confrontaties tegen Club Brugge, Standard, RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent, maar dit seizoen halen zowel Beerschot als OHL wel heel fraaie resultaten binnen tegen de (op papier) grootste teams van het land.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot nam zondag de scalp van RSC Anderlecht en pakte zo 9 op 15 in het eerste rondje tegen de 'G5-teams'. De Mannekes verloren fors van Standard en KAA Gent, maar wonnen wel van Club, Genk en nu dus ook Anderlecht. Daarmee doet Beerschot beter dan KV Mechelen (7 op 15), Cercle (1 op 15) en Antwerp (5 op 15) bij hun rentree op het hoogste niveau.

Toch zijn de mannen van het Kiel niet de strafste leerling van het promovendusklasje. Die eer is voor OH Leuven. De Brabanders verloren dit seizoen geen enkele partij tegen de 'G5' en paken in hun eerste vijf confrontaties een straffe 11 op 15. Leuven speelde gelijk tegen Genk en Anderlecht, maar nam wel de maat van Gent, Standard en Club Brugge. OHL pakte dus meer punten in de vijf duels tegen de Belgische topteams dan in de zes andere duels (11 tegenover 7).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top