Penalty's voor/tegen 1B: Seraing en RWDM de uitersten; Deinze opvallend 'afwezig' in de stats

Sport | Emilio Ferrera was na Westerlo - Seraing niet te spreken over de penalty die zijn team tegen had gekregen. Volgens de coach van het nummer twee uit het klassement krijgt zijn team dit seizoen nogal makkelijk strafschoppen tegen. We namen de proef op de som en zochten even uit welke teams het vaakst een elfmeter (tegen) krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na elf speeldagen blijkt RFC Seraing effectief het minst goed bedeeld te zijn. De Luikenaars kregen zes penalty's tegen terwijl ze er zelf nog maar eentje kregen. Enkel SK Deinze kreeg ook nog maar één elfmeter toegekend, maar de Oost-Vlamingen staan daarmee nog wel op een positief saldo. Deinze kreeg dit seizoen namelijk nog geen enkele strafschop tegen!

Aan de andere kant van de tabel staat RWDM. Bij de Brusselaars helt de balans voorlopig nogal fel in het voordeel. RWDM kreeg zelf al zes penalty's terwijl het nog maar twee strafschoppen tegen kreeg.

Voor alle duidelijkheid wil dat absoluut niet zeggen dat er enig voordeel toegekend wordt aan RWDM of de andere teams die in de plus staan. Vaak hebben ook de manier van spelen, het wedstrijdverloop en de besluitvaardigheid van de ref een invloed op het al dan niet toekennen van penalty's.

Penalty's voor:

6: RWDM
4: Lierse K., Lommel SK
3: Club NXT, KVC Westerlo
2: Union SG
1: RFC Seraing, SK Deinze

Penalty's tegen:

6: RFC Seraing
5: Club NXT, Lommel SK
3: Union SG
2: RWDM, Lierse K.
1: KVC Westerlo
0: SK Deinze

Balans voor/tegen

+4: RWDM
+2: Lierse K., KVC Westerlo
+1: SK Deinze
-1: Lommel SK, Union SG
-2: Club NXT
-5: RFC Seraing

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top