Gevaert (Deinze) onder de indruk van Lommel: "En ze gaan nog sterker worden"

Sport | SK Deinze moest zaterdagavond in eigen huis een gelijkspel toestaan tegen Lommel SK. Gezien de wisselende wedstrijdomstandigheden konden beide coaches zich wel vinden in de 1-1 eindstand, al was Gevaert wel blijer met de prestatie van zijn team dan Manning met de match van zijn spelers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We begonnen sterk aan de match en ik hoopte dat we in die sterke eerste helft voldoende voorsprong zouden kunnen nemen omdat ik vermoedde dat we het in de tweede helft fysiek moeilijker zouden krijgen. Maar net op het moment dat er een goal in de lucht hing, trapten zij die vrijschop binnen", aldus Gevaert.

Fysieke en mentale strijd

Lommel leek dan ook met een gerust gemoed de tweede helft aan te kunnen vatten, maar niets leek minder waar. "Iedereen dacht dat we in de tweede helft ten onder zouden gaan, maar we hebben het slim aangepakt en op een andere manier terug geknokt. We waren minder dominant en we kregen minder kansen, maar we kwamen toch tot op 1-1. Daarna wilden we doorschakelen, maar toen viel die onterechte rode kaart en moesten we nog twintig minuten verder met tien. Vanaf toen werd het een mentale strijd om dat verdiende punt vast te houden."

Toch was Gevaert stevig onder de indruk van de bezoekers uit Lommel. "I like them", knikte hij richting Manning. "Lommel heeft een frivole, frisse ploeg met heel veel snelheid en beweging. Ze hebben ook een grote actieradius en ze spelen met veel drang naar voren. Ze waren al een pak sterker dan in de heenmatch en ze gaan nog sterker worden."

Gebrek aan discipline

De mooie woorden werden in dank aangenomen door Manning, al was hij niet zo tevreden over de manier waarop zijn team zich in Deinze gepresenteerd had. "Ik ben heel teleurgesteld over hoe we gespeeld hebben. Zeker in de eerste 25 minuten... Er was een gebrek aan discipline en de tweede bal was meestal voor Deinze. Ik denk dat een punt niet zo slecht is hier, gezien het aantal kansen dat we tegen gekregen hebben. Die afgekeurde winninggoal van Ugalde? Ik heb het zelf niet zo goed gezien en kan er dus nog niet over oordelen. Maar ik kreeg al wel heel wat berichten dat het geen buitenspel was."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top