Voormalig 'Belgenbastion' Lommel SK met recordaantal buitenlanders aan aftrap tegen SK Deinze

Sport | Lommel SK staat al jaren te boek als een van de laatste Belgenbastions in het vaderlandse profvoetbal. Velen dachten dat die reputatie snel aan diggelen zou gaan na de komst van de City Football Group, maar ook in het begin van het seizoen bleven de Limburgers heel wat landgenoten in de basis droppen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch lijkt er stilaan een kentering in de maak. In de laatste twee duels tegen Lierse Kempenzonen en Club NXT (beiden 3-1 winst) stelde coach Liam Manning voor het eerst sinds mensenheugenis minder Belgen dan buitenlanders op (5) en zaterdag tegen SK Deinze werd het Belgenaantal zelfs herleid naar vier (Kis, Neven, Lemoine en Brebels).

Voor heel wat Belgische profteams zou dat nog steeds een mooi aantal zijn, maar volgens de Lommelse filosofie van de voorbije jaren is dat toch een vrij laag getal.

Bank vol Belgen

Wuytens was niet van de partij door een blessure, maar hij werd wel vervangen door een andere landgenoot (Neven). Daarnaast zorgt de langdurige blessure van sterkhouder Arno Verschueren sowieso al wel voor een vacant plekje op het middenveld, maar tegen Deinze zaten er heel wat Belgen die de voorbije weken en/of jaren wél speelden plots op de bank (Hendrickx, Henkens, Zaroury en Aabbou). Met ook nog Vandersmissen en Troonbeeckx zat de bank wel vol Belgische veldspelers.

Dik anderhalf jaar geleden - februari 2019 - pakte Lommel nog een fraai, Belgisch profrecord door als eerste ploeg sinds de grote hervormingen elf Belgen in de basis te droppen voor een inhaalmatch tegen Union. Van die elf basisklanten stonden er gisteren nog drie op het wedstrijdblad (Neven, Brebels en Henkens). Eentje viel in bij tegenstander SK Deinze (El Banouhi).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top