Vanmiddag is het zover. Dan worden de halve finales van het ‘ATP 2020’-toernooi in Londen afgewerkt. Novak Djokovic (ATP 1) neemt het op tegen Dominic Thiem (ATP 3) terwijl Rafael Nadal (ATP 2) het pleit zal beslechten tegen Daniil Medvedev (ATP 4). Fans hopen op een droomfinale tussen Nadal en Djokovic maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het einde van het ‘ATP 2020’-toernooi komt in zicht. In dit prestigieuze toernooi nemen ‘s werelds beste mannelijke tennisspelers het tegen elkaar op om uit te maken wie nu de allerbeste is. De finale vindt deze zondag om 19u00 plaats in de Londense ‘O2 Arena’, maar eerst is het tijd voor de halve finales waarin vier kleppers het tegen elkaar opnemen.

De eerste halve finale begint vandaag om 15u00 en daarin neemt Novak Djokovic het op tegen Dominic Thiem. Djokovic staat op de eerste plaats van de ATP-ranglijst en maakt heel wat kans om door te stoten. Dominic Thiem staat op de derde plaats van diezelfde ATP-lijst, maar was wel de winnaar van de 'Masters' in 2019.

Wil Djokovic doorstoten naar de finale van de 'Masters', dan zal de Serviër op een hoger niveau moeten presteren dan wat hij afgelopen woensdag liet tonen. Hij verloor toen onverwacht van Daniil Medvedev en kon zich pas vrijdag tegen Zverev (ATP 7) kwalificeren voor de halve finales. Die kwalificatie heeft Djokovic nodig want hij wil die zesde Masters-titel koste wat kost behalen. Zo kan hij immers het record van zijn grote concurrent Roger Federer evenaren. 

Djokovic’ tegenstander luistert naar de naam Dominic Thiem (ATP 3). Dit Oostenrijks toptalent won zijn groep in aanloop naar de halve finales en versloeg daarin de grote Rafael Nadal. Thiem is zeker geen doetje in het tennis en zal zijn huid duur verkopen. Als dat nog niet genoeg is, zal Thiem zaterdag redelijk uitgerust voor de dag komen. Hij kon zich immers woensdag al plaatsen voor de volgende ronde en moest in zijn laatste wedstrijd tegen Rublev daarom niet voluit gaan.

Eerste finale

De tweede halve finale in Londen begint om 21u00. Twee toptalenten uit het moderne tennis, Rafael Nadal en Daniil Medvedev (ATP 7, maken dan uit wie de tweede finalist wordt van de 'ATP Masters 2020'. Medvedev verbaasde vriend en vijand door maar liefst acht wedstrijden tijdens deze jaargang van de 'Masters' op rij te winnen, inclusief de wedstrijd tegen Novak Djokovic woensdag. Medvedev verkeert in bloedvorm en wil voor de eerste keer doorstoten naar een finale van de 'Masters'.

Gek genoeg strijdt Rafael Nadal eveneens om zijn eerste finaleplaats in dit toernooi. Nadal bereikte nog nooit de laatste ronde en zal zijn beste tennis uit de kast halen om Medvedev te verslaan. Zijn prestaties op de court waren de laatste paar dagen wel zeer wisselvallig en dat zijn we niet van Nadal gewoon. Misschien is het de stress, want een Nadal die op zijn best speelt kan elke speler aan. Ook in de (halve) finales.

Bekijk de eerste halve finale tussen Djokovic en Thiem op Eurosport vanaf 15u
Bekijk de tweede halve finale tussen Medvedev en Nadal op Eurosport vanaf 21u