Maak kennis met de bijzondere vrijgezellen van ‘Cupido Ofzo’

Het nieuwe programma ‘Cupido Ofzo’ gaat vanavond van start op VTM. Daarin openen Ruth Beeckmans en Karen Damen een uniek datingbureau voor mensen met een beperking of stoornis, met de bedoeling om acht hoopvolle vrijgezellen aan een partner te helpen.

Voor velen is het helemaal niet evident om de liefde te vinden omdat een beperking of stoornis hen in de weg staat. Daar willen Ruth Beeckmans en Karen Damen iets aan doen. Met ‘Cupido Ofzo’ gaan ze op zoek naar dates op maat, met een aanpak die even uniek is als de singles zelf. Ze zijn een liefdevolle en supporterende steun en toeverlaat voor acht singles die hopen dat ze dankzij hun hulp stappen kunnen zetten in de datingwereld. Hieronder stellen we hen kort even voor.
 
De eerste single is Damon (26), een flapuit en een dierenliefhebber met autismespectrumstoornis die niet weet hoe hij aan het daten moet beginnen. Hanne (22) botste op twaalfjarige leeftijd met een quad tegen een elektriciteitspaal en hield daar een hersenletsel aan over. Zij wil iemand waar ze een goed gesprek mee kan voeren, of eens gek kan doen. Bram (36) heeft al twee relaties achter de rug, maar heeft nog nooit echt gedatet. Hij heeft autismespectrumstoornis en is een rustige familieman.

Atleten en rake pijlen

G-sporter Michela (24) zou dit jaar normaal meedoen aan de Special Olympics. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en een verlamming aan haar linkerhand, en heeft er een paar mislukte relaties op zitten. Nu zoekt ze vooral iemand die betrouwbaar en eerlijk is. Ook de 25-jarige Stijn is olympisch G-sporter. Hij heeft autismespectrumstoornis en een licht verstandelijke beperking. Laurens (31) zwemt en voetbalt dan weer. Hij heeft het syndroom van Down en wil graag eens echt verliefd zijn.
 
Dan is er Julia (21), een pittige en avontuurlijke meid met DCD en een lichte vorm van autisme. Zij wil wakker worden naast iemand waar ze haar hele leven lang bij kan blijven. De laatste klant in het datingbureau van Ruth en Karen is fietsenhersteller Vincent (24), die autismespectrumstoornis heeft en sinds twee jaar geleden geen relatie meer heeft gehad.
 
Uit de eerste beelden die VTM van het programma loste, lijkt het erop dat Cupido zijn pijlen al snel raak schiet.
 
Volg de zoektocht van de bijzondere vrijgezellen vanaf vanavond om 20u40 op VTM.Films

Bekijk alles
Top