‘Secrets of the Saqqara Tomb’, een fascinerende documentaire over Egyptische mysteries

Of je nu een fan bent van archeologie en het oude Egypte of gewoon graag eens in de tijd reist, deze recente Netflixdocumentaire is iets voor jou. ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ biedt een boeiende reis terug in de tijd vanaf de ontdekking van een 4500 jaar oude graftombe.

In 2018 deed een team van Egyptische archeologen een uitzonderlijke ontdekking. Ze hebben een graftombe blootgelegd die bijna 4500 jaar oud is en nog steeds goed bewaard is gebleven. Na verdere opgravingen stelden deskundigen vast dat het de begraafplaats was van Wahtye, een priester die vermoedelijk heeft gediend tijdens de vijfde dynastie van het Oude Egyptische Rijk.
 
De man behoorde tot een zeer invloedrijke familie uit die tijd en zijn graf bevat duizenden voorwerpen en prachtige ornamenten. Sommigen omschrijven deze vondst zelfs als de belangrijkste van de afgelopen vijftig jaar.
 
Netflix heeft onlangs een documentaire uitgebracht die de kijker meeneemt om de oude graftombe te ontdekken, alsook het team dat zich tot de kern van de tombe werkte. ‘Secrets of Saqqarah's Tomb' volgt de opgravingen en het onderzoek met als doel de geheimen van het graf te ontrafelen en de geschiedenis achter de vondsten te begrijpen. Kortom, een echte duik in de mysteries van het oude Egypte.

Bekijk ‘Secrets of Saqqarah's Tomb' nu op Netflix.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top