‘Secrets of the Saqqara Tomb’, een fascinerende documentaire over Egyptische mysteries

Films | Of je nu een fan bent van archeologie en het oude Egypte of gewoon graag eens in de tijd reist, deze recente Netflixdocumentaire is iets voor jou. ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ biedt een boeiende reis terug in de tijd vanaf de ontdekking van een 4500 jaar oude graftombe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2018 deed een team van Egyptische archeologen een uitzonderlijke ontdekking. Ze hebben een graftombe blootgelegd die bijna 4500 jaar oud is en nog steeds goed bewaard is gebleven. Na verdere opgravingen stelden deskundigen vast dat het de begraafplaats was van Wahtye, een priester die vermoedelijk heeft gediend tijdens de vijfde dynastie van het Oude Egyptische Rijk.
 
De man behoorde tot een zeer invloedrijke familie uit die tijd en zijn graf bevat duizenden voorwerpen en prachtige ornamenten. Sommigen omschrijven deze vondst zelfs als de belangrijkste van de afgelopen vijftig jaar.
 
Netflix heeft onlangs een documentaire uitgebracht die de kijker meeneemt om de oude graftombe te ontdekken, alsook het team dat zich tot de kern van de tombe werkte. ‘Secrets of Saqqarah's Tomb' volgt de opgravingen en het onderzoek met als doel de geheimen van het graf te ontrafelen en de geschiedenis achter de vondsten te begrijpen. Kortom, een echte duik in de mysteries van het oude Egypte.

Bekijk ‘Secrets of Saqqarah's Tomb' nu op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top