Waarom Barbara Streisand zweepslagen uitdeelde aan Harrison Ford

Herinner je je de scène in ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ waarin Barbra Streisand, gekleed in een lederen dominatrix outfit, Indiana Jones sloeg totdat Carrie Fisher binnenkwam om hem te redden? Waarschijnlijk niet. Gelukkig heeft Proximus Pickx de beelden om het te bewijzen, want deze practical joke wil je niet missen.

‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ werd uitgebracht in 1984 als de tweede film in de franchise, geregisseerd door Steven Spielberg. Harrison Ford kruipt voor de tweede keer in de rol van het hoofdpersonage. Na de aankomst van Indy in India, wordt hij aangeklampd door wanhopige dorpelingen. Zij vragen hem op zoek te gaan naar een mystieke steen en zo hun kinderen te redden van de Thuggee sekte die kindslavernij, zwarte magie en rituele mensenoffers beoefent ter ere van de godin Kali.
 
De film deed het goed en sleepte een Oscar voor beste visual effects in de wacht. Zoveel jaren later waren kijkers ‘The Temple of Doom’ nog steeds niet vergeten, maar zou wel eens een andere reden kunnen hebben. In 2011 kwamen namelijk nooit getoonde beelden vrij van een vreemde scène tussen Harrison Ford en Barbara Streisand, die helemaal niets te maken had met de film.

Dominatrix outfit

Zoals je weet, of in ieder geval zou moeten weten als je de film gezien hebt, is Indy een tijd lang vastgebonden aan de steen voor hij een ruwe geseling met zijn eigen zweep krijgt. Nu was er geen beter moment om hem een poets te bakken, dan wanneer hij met zijn rug naar de camera vastgebonden zat.
 
Zangeres en actrice Barbara Streisand verschijnt ten tonele volledig gehuld in een lederen dominatrix outfit en begint zweepslagen uit te delen aan de nietsvermoedende Ford. Streisand martelt hem voor zijn rol in ‘Hanover Street’ en “al het geld dat hij nu gaat verdienen met ‘Return of the Jedi’”. Gelukkig smijt plots Carrie Fisher, Prinses Leia, zich prompt voor Ford om hem te beschermen. “Someone who needs you!", citeert Fisher haar ‘Jedi’ tekst. Om de grap compleet te maken, maakt ‘Empire Strikes Back’ regisseur Irvin Kershner zijn opwachting en klaagt: "Ik geloof geen woord van wat jullie zegt. Kom op, doe het nog eens.”
 
De beelden zijn korrelig, maar als je goed kijkt en luistert, kan je even hard lachen als Streisand, Fisher, Kershner en Spielberg. Harrison Ford zal deze practical joke alvast niet snel vergeten.

Films

Bekijk alles
Top