Komend weekend staat de elfde speeldag van de D1B Pro League op de agenda. Het zwaartepunt ligt bij de Zwanzederby van zondag waarin de twee ploegen-in-vorm (Union en RWDM) elkaar bekampen in een rasecht Brussels duel. Maar beide teams hebben wel iemand op de strafbank zitten.
Zo mogen Siebe Van Der Heyden (Union) en Nicolas Rommens (RWDM) niet aantreden wegens een schorsing. Van Der Heyden werd geschorst na een doorverwijzing van de Reviewcommissie en Rommens moet een weekje brommen na zijn rode kaart tegen Lierse Kempenzonen.

Ook Cisse Sandra zal dit weekend niet in actie komen voor Club NXT, want ook hij werd door het Disciplinair Comité twee weken op non-actief gezet na een doorverwijzing van de Reviewcommissie. De jonge spits mist zo de kelderkraker tegen Lierse Kempenzonen.

4x geel

Drie spelers gaan de elfde speeldag in met een gele dreiging: Scott Bitsindou (Lierse Kempenzonen), Nathan Fuakala (Club NXT) en... Siebe Van Der Heyden (Union). Zij moeten oppassen voor een vijfde gele kaart en de daaropvolgende automatische schorsing. Al is dat voor Van Der Heyden komend weekend dus niet van toepassing omdat hij sowieso al geschorst is.