Ons Elftal van de Week

Sport | Geen interlandbreak voor de 1B-teams, want de wedstrijden die eerder niet konden doorgaan door te veel corona-besmettingen werden afgelopen week ingehaald.

Westerlo kreeg harde klappen van Covid-19. De Kemphanen hadden dus nog heel wat wedstrijden in te halen. De voorbije week kwamen ze twee keer in actie. Lucas Van Eenoo en Christian Brüls dirigeerden Westerlo maandag 9 november nog naar een mooie 3-0-overwinning tegen RWDM, maar kregen het in het weekend moeilijk tegen Club NXT. De jonge Bruggelingen maakten het Bob Peeters en co knap lastig en hielden Westerlo op een 1-1-gelijkspel.

Seraing had de kans om de kloof op leider Union Saint-Gilloise te dichten tot twee punten. Maar Deinze verkocht haar vel erg duur en hield de drie punten thuis. Al na zes minuten opende Dansoko de score op aangeven van Challouk. Nog voor het kwartier, verdubbelde Staelens de score. Opnieuw was het Challouk die de assist achter zijn naam mag schrijven. En het feest was nog niet afgelopen voor de 25-jarige aanvaller. Net voor de rust dribbelde Challouk zich ‘messiaans’ door de Luikse defensie en zette hij de 3-0-einduitslag op het bord.

RWDM had iets recht te zetten na de 3-0-nederlaag tegen Westerlo. Maar de Brusselaars kregen bezoek van een enthousiast Lierse Kempenzonen dat via Gilis voor het eerste goede kans zorgde. Maar Sadin bewees opnieuw zijn goede vorm had minder geluk. Brughmans veroorzaakte na een half uur een strafschop, maar zette zijn fout meteen recht door de elfmeter van Rommens te stoppen. En het ging van kwaad naar erger voor de middenvelder. Op het einde ging hij fel door op de voet van Allach en werd meteen met rood van het veld gestuurd. De thuisploeg leek niet geschrokken van de rode kaart, want na de rust trok RWDM al snel het laken naar zich toe met twee snel opeenvolgende doelpunten. Rocha zette zichzelf eerst goed vrij in de zestien en werkte knap af. Even later legde hij de bal klaar voor Danté die de 2-0 van buiten de zestien laag en hard binnen trapte.

Westerlo en Deinze werkten gisteren de laatste inhaalwedstrijd af. Nu hebben dus alle teams 10 wedstrijden gespeeld. De Kemphanen hadden er duidelijk weer zin in. De thuisploeg trok meteen naar voren, maar moest toch 22 minuten wachten voor het beloond werd. Van Eenoo, de uitblinker van de voorbije weken, trapte een hoekschop rechtstreeks binnen. Nog voor de rust leek de buit al binnen voor Westerlo nadat Vetokele de 2-0 op het bord zette. Ook na de thee bleef de thuisploeg op volle kracht vooruit voetballen. Met nog een half uur te spelen plaatste Çiçek de 3-0 vanuit een wel erg scherpe hoek tegen de netten. Deinze kon nooit echt dreigen en keerde met lege handen huiswaarts. In het klassement delen de twee teams de vierde plaats samen met Lommel.