Dankbare George Clooney gaf 14 vrienden elk een miljoen

Dat George Clooney zich inzet voor humanitaire doeleinden, dat wisten we al. Maar nu heeft hij in een interview met GQ ook officiëel bevestigd dat hij ooit 14 miljoen dollar uitdeelde aan zijn beste vrienden, om hen te bedanken. Dit is het opmerkelijke verhaal.

De filmster zette zijn miljoenen al in voor talloze nobele doeleinden, zoals de rechten van andersgeaarden, de Armeense genocide, de Darfurcrisis, Syrische vluchtelingen… Ook zijn dichtste vrienden konden al van zijn gulheid genieten. Zakenman Rande Gerber, die in 2013 samen met Clooney een tequilabedrijf opstartte, vertelde het verhaal enkele jaren geleden in een interview met de zender MSNBC en nu bevestigt Clooney dat het helemaal klopt.
 
Het mannenblad GQ gaf Clooney de titel ‘Icon of the Year’ en interviewde de filmster daarom uitgebreid. Het interview verschijnt pas in december, maar een deel van de inhoud is al gelekt. Naast details over zijn tijd bij ziekenhuisdrama ‘ER’, een levensbedreigende val en een motorongeval waar hij wonderwel ongedeerd van wegliep, vertelt Clooney over die keer dat hij 14 miljoen dollar uitdeelde aan zijn vrienden.
 
Clooney acteerde in 2013 in de film ‘Gravity’ naast Sandra Bullock. Filmmaker Alfonso Cuarón onderschatte hoe succesvol zijn ruimtedrama zou worden en besloot zijn acteurs niet met een vast loon, maar met een percentage van de opbrengst te betalen. De film werd een ietwat onverwacht wereldsucces, haalde wereldwijd een kasopbrengst van zo’n 723 miljoen dollar binnen, en sleepte zeven Oscars in de wacht. Clooney kreeg naar eigen zeggen enkele miljoenen op zijn bankrekening gestort.

De acteur was op dat moment nog niet gehuwd met de mensenrechtenadvocate Amal Clooney (toen nog Alamuddin) en had nog geen gezin. Hij kon de miljoenen dus nog niet aan hen besteden. Dus besloot hij iets te doen voor zijn vrienden. “Zonder hen zou ik dit allemaal niet hebben”, vertelt hij. “Ik dacht, als ik aangereden word door een bus, dan staan zij in mijn testament en krijgen zij het geld. Dus waarom zou ik in godsnaam moeten wachten op die bus?”
 
De acteur reed met een afstandse en onopvallende bestelwagen naar een pakhuis in Los Angeles, waar hij koffers vulde met 14 miljoen in cash. Dan nodigde hij zijn 14 dichtste vrienden uit bij hem thuis. “Ik toonde hen een wereldkaart en wees naar alle plaatsen waar ik dankzij hen geweest was. Ik zei: ‘Hoe kan ik zo’n mensen bedanken? Wel, wat dacht je van een miljoen dollar?’”

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top