Voormalig jeugdinternational Senna Miangue timmert aan de weg terug bij KAS Eupen

Jupiler Pro League | Na twee verloren seizoenen bij Standard Luik werkt Senna Miangue bij KAS Eupen in alle stilte aan zijn grote doorbraak. Zaterdag kijkt hij met de Panda's zijn ex-ploeg opnieuw in de ogen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Senna Miangue's verhaal leest als zovele levensverhalen van jonge profvoetballers. Op zijn 23ste is het stilaan money time voor de voormalige Belgische jeugdinternational die ook in aanmerking komt voor de nationale ploeg van Congo-Brazzaville. Na twee mislukte seizoenen bij Standard, waarin hij amper aan 10 officiële optredens en 561 wedstrijdminuten kwam, hoopt hij bij het familiale KAS Eupen eindelijk de grote doorbraak te forceren.

(Te) jong naar het buitenland

Op 16-jarige leeftijd wordt Miangue door het grote Inter Milaan weggeplukt uit de jeugdopleiding van Beerschot. Toenmalig Inter-coach Frank De Boer gunt de jonge linkerflankverdediger op 28 augustus 2016 zelfs zijn profdebuut tegen US Palermo, maar nadien verdwijnt de hoog opgeschoten verdediger (1m95) van het voorplan.

Een uitleenbeurt en latere overname door Cagliari bieden niet meteen soelaas, waarna de polyglot (Miangue spreekt liefst vijf talen) zijn carrière hoopt te herlanceren bij Standard. De Rouches nemen de Belgische jeugdinternational voor twee seizoenen over op huurbasis, met een aankoopoptie, maar Miangue komt er amper aan spelen toe. In een interview met Le Soir in juli kijkt hij terug op die periode en zegt hij "veel te hebben geleerd", maar toch ook "een beetje mentaal te zijn gebroken".

Timmeren aan de weg terug

Gelukkig gooit KAS Eupen hem afgelopen zomer een reddingsboei toe. De Duitstalige club wil dit seizoen meedingen naar de top 8 en stelt een kern samen met een mix van ervarren rotten (Adriano en de ondertussen opnieuw vertrokken Victor Vazquez) en jong Belgisch talent (Julien Ngoy en Senna Miangue).

In de gewonnen wedstrijd tegen AA Gent krijgt het rugnummer 23 (een verwijzing naar zijn grote idool Michael Jordan) zijn eerste basisstek van coach Beñat San José, waarna hij niet meer uit het type-elftal verdwijnt. Tot een coronabesmetting roet in het eten gooit. Zaterdag tegen zijn ex-club Standard zou hij zijn wederoptreden kunnen vieren. Naar eigen zeggen, zonder enige revanchegevoelens. Al zijn we ervan overtuigd dat Miangue gebrand is op een glansprestatie.

Bekijk Standard - KAS Eupen op zaterdag 21 november om 16u15 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top