Vijf weetjes die je nog niet wist over Netflix!

Films |

Het Amerikaanse Netflix is niet meer weg te slaan uit de Vlaamse woonkamers. Met een catalogus die bulkt van de geweldige films en series lijkt daar vooralsnog geen einde aan te komen. Daarom is het tijd om vijf interessante weetjes over ’s werelds grootste streaminggigant van onder het stof te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1) Netflix is verantwoordelijk voor 15% van het wereldwijde internetverkeer

Volgens het Amerikaanse netwerkapparatuurbedrijf Sandvine was Netflix in 2018 verantwoordelijk voor maar liefst 15% van het wereldwijde internetverkeer. Als Netflix haar videomateriaal bovendien niet zou comprimeren zou dat percentage maar liefst drie keer zo hoog liggen. In Noord-Amerika zou Netflix tijdens primetime maar liefst 37% van al het internetverkeer opsouperen. 

 

2) Netflix had bijna een andere naam

'Directpix', 'Replay' of 'Luna'. Toen Netflix nog in de steigers stond, twijfelde oprichter Marc Randolph welke naam hij voor zijn videodienst zou gebruiken. Heel even kreeg de dienst werktitel ‘Kibble’ mee. Dat was de naam van de hond van Randolph en verwees naar een aloud marketingprincipe dat luidt: 'Reclame voor hondenvoer mag nog zo goed zijn, maar als de hond de brokken niet lust, brengt het niets op.'


3) Netflix was bijna in handen van het Amerikaanse 'Blockbuster'

CEO Reed Hastings had in 2000 bijna 49% van Netflix' aandelen verkocht aan de Amerikaanse videotheekgigantBlockbuster’. Hastings wou Netflix laten fusioneren met 'Blockbuster' en de onlinetak van het bedrijf voor zijn rekening nemen. 'Blockbuster' zag het avontuur echter niet zitten en weigerde het aanbod. Jammer, want we weten ondertussen dat Netflix is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Amerikaanse bedrijven.

4) Netflix had ooit haar eigen awardshow

Een bedrijf vol filmliefhebbers kan niet zonder haar eigen awardshow, moet Hastings gedacht hebben. In 2013 gaf hij groen licht voor Netflix’ eigen awardshow genaamd ‘The Flixies’. Netflix nam de awardshow niet al te serieus en liet kijkers toe om eigen categorieën te maken. Zo werden er prijzen uitgereikt voor ‘Beste Guilty Pleasure’ of ‘Beste TV Marathonshow’...

5) De Netflix-catalogus is gigantisch

Het zal je niet verbazen maar al die films en series op Netflix nemen heel wat data in beslag. Zo zou Netflix’ catalogus meer dan 1024 terabyte beslaan. Al die bits en bytes staan op speciale servers die het Amerikaanse bedrijf helemaal zelf ontwikkelde. De data op deze servers zou verdeeld zijn tussen supersnelle harde schijven en klassieke harde schijven. Naar verluidt zou Netflix elk jaar nieuwe harde schijven installeren om pannes te voorkomen. 



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top