Wereldbeker veldrijden eindelijk van start in Tabor

Sport |
Met de eerste manche zondag in het Tsjechische Tabor kan de Wereldbeker veldrijden 2020/2021 eindelijk beginnen. Het regelmatigheidscriterium telt deze winter maar 5 proeven, terwijl er 11 waren gepland…
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In deze eerste manche van de Wereldbeker komt voor het eerst onze landgenoot Wout van Aert internationaal in het veld, want zaterdag rijdt hij ook al in Kortrijk. Ook de grote Britse wielerhoop Tom Pidcock (winnaar van de Giro U23) treedt voor het eerst in het veld in actie.
 
De race in Tsjechië geldt als opener van de Wereldbeker 2020-2021 nadat de oorspronkelijke eerste wedstrijd van Koksijde, gepland op 22 november, door de coronacrisis werd geannuleerd. De andere proeven van de Wereldbeker zijn Namen (België), Dendermonde (België), Hulst (Nederland) en Overijse (België).
 
Omdat Tsjechië een van de zwaarst getroffen landen in Europa is, blijft het de vraag of het slim is om deel te nemen aan de cross: zowel bij de heren als bij de dames wordt getwijfeld of het wel zin heeft om na de cross van zaterdag in Kortrijk 1000 kilometer naar Tabor te rijden met de mobilhome. Door de lockdown in Duitsland wordt het dan ook nog eens moeilijk om daar te overnachten. Zonder een goede nachtrust wordt het moeilijk om goed te presteren op zondag…
 
Sommige toprenners bij de heren plannen zaterdagavond een privévlucht naar Tabor vanuit Wevelgem. Wie allemaal op dat vliegtuig zal zitten, is nog onzeker.
 
UPDATE 
 
VLIEGTUIG: een klein privévliegtuig zorgt zaterdagavond voor een verbinding tussen Kortrijk en Praag. Aan boord bevinden zich Wout van Aert, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Daan Soete en Sanne Cant, samen met bondscoach Sven Vanthourenhout. Prijs voor een ticket: 1000 euro. De andere deelnemers aan de Urban Cross van Kortrijk moeten zelf voor de verplaatsing zien te zorgen.
 
FAVORIETEN - Iserbyt: "Ik ga zondag voor de overwinning en de leiderstrui in de Wereldbeker." -  Alvarado : "Ik hoop beter te doen dan vorig jaar." - Hoe ze het vorig jaar deden? Allebei eindigden ze op het tweede trapje van het podium.
 
EEN JAAR TERUG: Mathieu van der Poel won voor het tweede jaar op rij voor Eli Iserbyt en Lars van der Haar - Bij de dames was Annemarie Worst de betere van Alvarado en Kastelijn.
 
DEELNEMERS: Door de coronacrisis vaardigen de Belgische en Nederlandse teams geen jongeren af - De grote afwezigen bij de heren, naast Mathieu Van der Poel: Felipe Orts Lloret, Ryan Kamp, Joris Nieuwenhuis, Tim Merlier, Gianni Vermeersch. De afwezigen bij de dames: Manon Bakker, Aniek van Alphen en de Engelstaligen als Brammeier, Compton, Noble …
 
START!
Vertrek van de wedstrijd van de dames: 13.10 uur
Vertrek van de wedstrijd van de heren: 14.30 uur

De eerste manche van de Wereldbeker in Tabor (Tsjechië) is zondag 29 november live te volgen vanaf 13 uur op Pickx Live NL en PXS Sports 1.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top