Ook op de zevende speeldag van de Scooore Super League was er geen houden aan Anderlecht. Tessa Wullaert en co blikten KAA Gent Ladies in met 5-0. Gelukkig voor de spankracht in de competitie wist ook Standard Fémina een nieuwe driepunter te boeken.
Elke speeldag opnieuw is het zo klaar als een klontje dat RSC Anderlecht niet één, maar vele maatjes te groot is voor de verzamelde tegenstand in de Scooore Super League. Vrijdagavond werd KAA Gent Ladies, toch al jaren een vaste waarde in de top, met een forfaitscore huiswaarts gestuurd. Het kanon van superster Tessa Wullaert (18 goals tot nog toe) zweeg dan wel, maar dan nemen andere meisjes de treffers wel voor hun rekening, met onder meer twee doelpunten van Laura Deloose.

Daarmee pronkt RSCA met 21 op 21 op kop van de stand, met een verbluffend doelpuntensaldo van 47 goals voor en amper 2 tegentreffers - nota bene allebei geïncasseerd in de wedstrijd tegen Brugge.

Standard blijft in de slipstream

En toch mogen de vrouwen van paars-wit zich nog niet rijk rekenen. Standard Fémina blijft met een 2-1 thuiszege tegen Brugge namelijk in het spoor van de Brusselaars. Daarvoor mogen ze Sylke Catteeuw op hun blote knieën danken, want die draaide eigenhandig een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Met enkel een nederlaag tegen Anderlecht op de teller, blijft Standard zo met 3 punten achterstand in het spoor van paars-wit.

Gisterenavond haalde OH Leuven Charleroi nog eens door de gehaktmolen. Na 90 minuten eenrichtingsvoetbal stond een droge 7-0 op het scorebord. Daarmee komen de Leuvenaren in de slipstream van KAA Gent en Brugge. Onderin het klassement smeerde WS Woluwe KRC Genk een 0-2 nederlaag aan en boekte Eendracht Aalst nog maar haar tweede punt in een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem.

Volg de Scooore Super League op Eleven Pro League, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.