Zal Club Brugge revanche nemen tegen Borussia Dortmund?

Sport |

Dinsdag 24 november galmt de Champions League-hymne opnieuw door miljoenen Europese huiskamers. Club Brugge zal op die avond revanche proberen pakken na hun pijnlijke afgang tegen de Duitse topclub Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Europees avontuur van Club begon nochtans als een sprookje. Blauw-zwart kon winnen tegen Zenit Sint-Petersburg op de openingsspeeldag en speelde zowaar gelijk tegen het sterke Lazio Roma op speeldag twee. Het was pas op de derde speeldag dat de mannen van Philippe Clement met de neus op de feiten werden gedrukt. Toen werden ze kansloos verslagen door Borussia Dortmund met 0-3 via twee goals van wonderkind Erling Håland en één van onze landgenoot in Duitse loondienst, Thorgan Hazard

Een verraderlijke groep

Club Brugge moet geloven in haar kansen, want die zijn er wel degelijk. Borussia Dortmund mag dan wel favoriet zijn om groep F te winnen, toch kan Club nog steeds aanspraak maken op de tweede plaats van Lazio Roma dat slechts één punt voorsprong heeft. Zenit Sint-Petersburg staat op de laatste plaats met drie punten achterstand en vormt een iets minder groot risico.

Maar willen de troepen van Clement zich niet naar de Duitse slachtbank leiden, dan zullen ze in het Signal Iduna Park beter moeten verdedigen dan vorige keer in Jan Breydel. Ook al zit die ‘gelbe wand’ deze keer voor de buis, Brugge zal zich geen foutjes kunnen veroorloven tegenover de Duitsers. Aanvallend heeft Club getoond dat het wel degelijk haar mannetje kan staan: zowel Diatta en Lang vonden enkele gaatjes in de Duitse verdedigingsgordel. Als hun vizier op scherp staat, kan Club haar goaltje(s) meepikken.

Slagen de aanvallers er niet in om Dortmund terug te dringen, dan kijken ze beter even achterom. Zowel Clinton Mata, Ruud Vormer, Emmanuel Dennis als Hans Vanaken konden bijna twee jaar geleden immers gelijkspelen in en tegen Dortmund. Maar toen had Dortmund-coach Lucien Favre wonderkind Erling Håland nog niet onder zijn hoede.

PSG moet punten pakken

Zonder sterspelers Neymar en Mbappé verloor Paris Saint-Germain de vorige speeldag van Leipzig. De Duitsers werden vorig jaar nog uit de Champions League geknikkerd door PSG en waren uit op revanche. Die kregen ze door PSG hun tweede nederlaag van de groepsfase toe te dienen. PSG had eerder al verloren tegen Manchester United (2-1) en moet de Duitsers van Red Bull Leipzig afstoppen als ze nog willen doorstoten naar de volgende ronde.

Ook de nieuwe ploeg van ex-Anderlechtspeler Jeremy Doku moet in groep E dringend punten pakken. Stade Rennais kon na haar eerste drie speeldagen amper één punt pakken en staat momenteel laatste in groep E. Komende dinsdag mag Rennais het opnieuw proberen tegen de leider in haar groep, Chelsea. De ploeg van coach Frank Lampard veegde Rennais drie weken geleden nog op een hoopje, maar wellicht hoopt coach Julien Stéphan het talent van Doku deze keer het verschil kan maken. 

In groep G lijken de kaarten al geschud te zijn. Leider FC Barcelona zal op zoek gaan naar haar vierde overwinning op rij tegen Dynamo Kiev en niets lijkt die zege in de weg te staan. Juventus zal het verplichte nummertje tegen het Hongaarse Ferencvaros opvoeren en verwacht eveneens een makkelijke overwinning.

Het schema voor de tweede speeldag van de Champions League:

 
Volg de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u bij het bekijken van de verschillende wedstrijden de samenstelling van de teams ontdekken, de statistieken van de wedstrijd analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top