IEM Beijing – Preview play-offs

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het IEM-seizoen 2020 werd door de huidige maatregelen ingekort, maar het blijft nog steeds een groot spektakel voor veel fans. Clips om het spectaculaire evenement te illustreren, zijn er in overvloed. Het einde van het jaar nadert, maar het mooie CS blijft actief. We bespreken de teams die zich kwalificeerden voor de play-offs en we richten onze blik op de komende wedstrijden.

Stream

De IEM blijft een zeer belangrijke datum aan het einde van het jaar. De play-offs moeten duidelijkheid scheppen over de vorm van de teams voor het einde van het seizoen. Het slot van dit evenement zal live worden becommentarieerd door ons team hier bij Pickx.
De becommentarieerde wedstrijden zijn de kwartfinales op vrijdag 20 november, de halve finales op zaterdag 21 november en de grote finale op zondag 22 november. We hopen jullie er in groten getale te zien!

De gekwalificeerde teams

Het werd een bijna foutloze run voor het nieuwe team van FaZe Clan, ondanks het vertrek van sterspeler NiKo naar G2. Het team uit Los Angeles won tegen OG Esports en Team Vitality.

Complexity Gaming zorgde eveneens voor een mooie verrassing. De Amerikaanse organisatie wist zijn weg te vinden tussen grote namen uit de scene zoals Natus Vincere en Fnatic.

In de lower bracket plaatste Natus Vincere zich als voorlaatste van groep A. Verslagen door Complexity Gaming, won het Russisch sprekende team van Team Spirit, een ander GOS-team. Vertegenwoordigd door zijn sterspelers wist Na’Vi zich in zijn eigen stijl te kwalificeren.

Het laatste team dat zich plaatste was Vitality, dat verrassend verloor van FaZe Clan in zijn tweede wedstrijd. Het is in de wedstrijd tegen de MAD Lions dat de individuele kwaliteiten en het collectief van het Franstalige team naar boven kwamen.

© Liquipedia

De strijd in groep B is nog volop aan de gang en de namen van de gekwalificeerde teams zijn nog niet bekend. De openingswedstrijden hebben echter al een paar verrassingen opgeleverd.

NiP versloeg het veelbelovende nieuwe G2-team. Aan de andere kant van de boom versloeg Heroic North en stuurde het zijn landgenoten naar G2.

Play-offs

De kwartfinales beginnen pas op 19 november, maar stiekem mikken enkele teams nu al op een plek bij de laatste vier. De Noord-Amerikaanse organisatie Complexity Gaming maakt indruk met zijn spelniveau. De staf en de spelers hebben hard gewerkt om iedereen te bewijzen dat het vertrek van oBo een maand geleden hen niet tegenhoudt om de top te bereiken.

Natuurlijk zullen de Fransen van Team Vitality op de afspraak zijn, net als onze landgenoot Nivera, die als actieve vervanger speelt. Het team dat momenteel op nummer 1 staat, hoopt na alle finales eindelijk de titel van zijn jaar 2020 te kunnen veroveren.

 

Copyright afbeelding: IEM & ESL Gaming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top