De val van een machtige mediamagnaat in 'Bombshell', nu in Movies & Series

Films | De Oscarwinnende film ‘Bombshell’, over het schandaal rond ex-CEO van Fox News Roger Ailes en de vrouwelijke journalisten die zijn grensoverschrijdend gedrag aankaartten, is vanaf 5 december beschikbaar in de tv-optie Movies & Series van Proximus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

2016. Fox-journaliste en presentatrice Megyn Kelly ligt onder vuur omdat ze tijdens het debat naar aanleiding van de presidentsverkiezingen kritische vragen stelde aan Donald Trump over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Intussen wordt nieuwsanker Gretchen Carlson bestookt met seksistische opmerkingen terwijl ze haar positie bij het populaire programma ‘Fox and Friends’ verliest. CEO van de zender Roger Ailes is de grootste boosdoener, en hij is klaarblijkelijk niet aan zijn proefstuk toe. Samen met nieuwe aanwinst Kayla Pospisil, die meteen aan den lijve ondervindt hoe Ailes uit de hoek kan komen, spannen de vrouwen een rechtszaak aan.
 
‘Bombshell’ is het verhaal van drie journalistes die de toxische omgeving op de redactie van het controversiële televisienetwerk beu zijn en erin slagen om een van de meest machtige mediamagnaten van de Verenigde Staten op zijn knieën te dwingen. Jarenlang keek iedereen de andere kant uit, maar nu doorbreken ze de stilte. Beleef mee hoe dit waargebeurde schandaal zich ontvouwt, van de eerste vonken tot de publieke ontploffing.
 
De vrouwelijke hoofdrollen zijn voor de ongenaakbare Charlize Theron (Megyn Kelly), Nicole Kidman (Gretchen Carlson) en Margot Robbie (Kayla Pospisil). De rol van de CEO ging naar John Lithgow, die een ware transformatie onderging om in de huid van de oude en corpulente Roger Ailes te kruipen. Voor de uitstekende make-up kreeg het team van ‘Bombshell’ dit jaar een Oscar. Zowel Charlize Theron als Margot Robbie waren bovendien genomineerd voor de Oscar voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’ en ‘Beste vrouwelijke bijrol’. Aan accolades geen tekort, dus.
 
Ontdek ‘Bombshell’ vanaf 5 december in de VOD-catalogus van Proximus via de tv-optie Movies & Series, en geniet meteen van een maand gratis kijkplezier!Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top