Club NXT kan straks negatief record evenaren: vragen rond beloftenexperiment in 1B klinken luider

Sport | Rode lantaarn Club NXT gaat straks voor de tiende keer een poging wagen om een wedstrijd te winnen in 1B. Het nummer voorlaatst - KVC Westerlo - lijkt op papier dan ook de ideale tegenstander, maar gezien het groeiende vormpeil zijn de Kempenaars toch de favoriet om de drie punten mee te graaien op Daknam.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club NXT speelt straks haar vijfde thuiswedstrijd. Drie keer konden Van Den Keybus en co een puntje thuis houden en één keer werd er verloren. De Bruggelingen zijn dus zeker niet kansloos, maar toch groeien er overal twijfels over het experiment om een beloftenteam toe te laten in 1B.

Scherprechter

Zo lieten Emilio Ferrera (Seraing) en Felice Mazzu (Union) zich bij Het Laatste Nieuws nogal twijfelachtig uit over het nut van een beloftenploeg in 1B. "Jongens van 17 jaar kunnen ook verbeteren in matchen mét inzet tegen andere 17-jarigen - waarom moeten ze al tegen mannen spelen? Als je iemand van het vierde middelbaar al naar de universiteit stuurt, zal hij het ook moeilijk hebben", vertelde Ferrera.

Voor Mazzu is dan weer de rol van potentiële scherprechter een moeilijk te verteren gegeven. Zeker omdat Club NXT zelf niks te winnen of te verliezen heeft. “Voor hen spelen de punten geen rol. Maar andere ploegen voor wie de punten wél tellen, kunnen links en rechts punten verliezen van hen. Dat schudt de kaarten wat dooreen.”

Toch wil de coach van competitieleider Union de Brugse youngsters niet helemaal afschrijven. “Voor de persoonlijke ontwikkeling van de Club NXT-spelers vind ik spelen in 1B wel een goede zaak. Club NXT heeft veel kwaliteit en snelheid in de ploeg en ze houden vast aan een spelfilosofie. Ik zie fysiek ook niet echt een probleem. Ik denk dat ze vooral ervaring missen op het niveau van 1B. Maar week na week kunnen de jonge spelers progressie maken.”

Competitierecord

Feit is wel dat als Club NXT ook op speeldag 10 niet kan winnen, het een negatief record evenaart van KSV Roeselare. De West-Vlamingen moesten vorig seizoen ook tot op de tiende speeldag wachten op een eerste overwinning (3-1 tegen OHL) en moeten dus mogelijk straks het competitierecord delen met de Brugse streekgenoten.

Naast de mogelijke evenaring van dat record, zijn ook de andere cijfers voorlopig niet al te best. In deze stats is Club NXT voorlopig ook het kneusje van 1B:

- meeste verliespunten thuis (gedeeld met Lierse K.);
- meeste verliespunten uit;
- minst productieve ploeg thuis (gedeeld met Westerlo);
- minst productieve ploeg uit;
- minst gescoorde goals algemeen;
- meeste tegengoals uit;
- meeste goals tegen algemeen
- meeste verloren matchen;
- meeste matchen verloren met meer dan één goal verschil;
- het minst vaak de nul vastgehouden (nog geen enkele keer).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top