Sluit elke dag af met een vleugje cultuur en de 'Toots Sessies'

Deze dagen missen we allemaal een dosis cultuur in ons leven. Daarom stelde de VRT hun Toots Studio open voor korte performances van muzikanten, podiumkunstenaars, theatermakers en comedians, die vanaf vandaag elke weekavond te zien zullen zijn op Eén.

In coronatijden missen artiesten het podium en mist het publiek de live-ervaringen. Heel wat artiesten trokken al naar hun sociale media om daar hun optredens te streamen, maar velen trokken ook aan de mouw van de VRT om wat meer zendtijd te voorzien voor onze kunstenaars. Vandaag de dag kunnen zij namelijk alle mogelijke hulp gebruiken.
 
De VRT heeft geluisterd en begint daarom met de ‘Toots Sessies’. Die naam ging ook al naar een reeks optredens die doorgingen in de Toots Studio van de VRT in 2014. Nu worden de deuren van diezelfde studio niet alleen geopend voor muziek, maar ook voor podiumkunstenaars, comedians, en theatermakers. Verwacht je dus niet alleen aan jazz in de stijl van de betreurde mondharmonicaspeler, maar aan een brede waaier artiesten van eigen bodem die nog eens het beste van zichzelf kunnen geven.

Intiem en intens
 
Presentatoren Thomas Vanderveken en Isolde Lasoen ontvangen maandag de vermaarde pianist Jef Neve en saxofonist Nicolas Kummert voor een set van een kwartier. Dinsdag is het aan performance artiesten Sarah Vanhee en Camila Lakhloufi die al zeven jaar lang samenwerken voor het project ‘Lecture For Every One’. Daarna staan onder andere zangeres Eefje De Visser en de popgroep High Hi op de agenda.
 
De intieme setting van de Toots Studio, een muziekstudio van ongeveer 150 vierkante meter die werd ingericht voor de captatie van optredens en die in 1999 vernoemd werd naar de mondharmonicaspeler, staat garant voor het gevoel van een huiskamerconcert. Laat je dus helemaal meevoeren met het beste dat de Vlaamse artiestieke wereld te bieden heeft in de ‘Toots Sessies’.
 
De ‘Toots Sessies’ zijn elke weekdag te bewonderen op Één na het late Journaal en het programma ‘Cold Feet’. Achteraf zullen de sessies te streamen zijn op VRT NU.

Muziek

Bekijk alles
Top