Wat zit er echt achter 'Crazy In Love'?

Beyoncé staat al sinds de jaren negentig, toen ze nog deel uitmaakte van Destiny’s Child, aan de top van de muziekindustrie en haar nummers hebben niet enkel een muzikale, maar ook een culturele impact. Maar welke verhalen schuilen achter haar teksten? Proximus Pickx zocht het uit voor ‘Crazy In Love’.

Kater achter de knoppen

Na de release van ‘Crazy In Love’ in de zomer van 2003, werd het nummer meteen verwelkomd als nummer één op de hitlijsten. Ondertussen is het één van de beste verkochte titels ooit. Het maken van de hit liep echter niet van een leien dakje. Rich Harrison, de producer, heeft lang gesleuteld aan de demo van het nummer. Van geen enkele versie was hij tevreden, dus duurde het lang voor Queen B het zelf te horen kreeg. De avond voor het grote luistermoment besloot Harrison een stapje in de wereld zetten, omdat hij ervan uitging dat de toen nog opkomende zangeres niet te streng voor hem zou zijn.
 
Uiteindelijk zat de producer met een zware kater achter de knoppen, maar Beyoncé bleek wel helemaal weg te zijn van het nummer. Ze besloot dan ook ervoor te gaan en gaf Harrison een totaal van twee uur om het volledige nummer voor haar uit te schrijven.

Liefde maakt gek

De legende gaat dat de titel en de belangrijkste zin van het liedje afkomstig zijn van B die zichzelf in de reflectie van het studioglas zag en zei: "I look so crazy right now.” Dat toevallige moment was het startschot voor Harrisons schrijven en voor ze het wisten was het af en zat Jay Z, toen nog niet zo lang Beyoncé’s lief, een stuk te rappen achter de micro. In een liedje dat over hem gaat.
 
B vertelde dan ook dat het nummer gaat over “dat eerste moment van je relatie, net voor je alles loslaat, en je je heel goed bewust bent van wat er aan het gebeuren is. Het moment waarop je denkt ‘Oh my god I look crazy, ben ik dit wel, ik doe dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze zou doen.’ Maar je doet ze toch, want je wordt meer en meer verliefd op hem. Tot zijn liefde je helemaal gek maakt.” Wel, het is geen wonder dat de twee getrouwd zijn.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top