Kan Nadal eindelijk de ATP Finals op zijn naam schrijven?

Sport | Het palmares van Rafael Nadal is uitzonderlijk goed gevuld, maar de ATP Finals heeft hij nog nooit kunnen winnen. De Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op de 50ste editie die van 15 tot 22 november beslecht zal worden in Londen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twintig grandslamtitels, een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking in 2008 en vijf overwinningen in de Davis Cup. Er valt weinig aan te merken over het palmares van de 34-jarige tennisser. Maar de trofee van de Masters wist de Stier van Manacor steeds te ontglippen. Ondanks vijftien opeenvolgende kwalificaties, wat niemand hem voorlopig nadeed, is hij er nooit in geslaagd om de zes grootste tennisevenementen ter wereld binnen te halen. Alleen Andre Agassi heeft die prestatie op het ATP-circuit al verwezenlijkt.
 
Djokovic wil Federer evenaren
 
Nadal was finalist in twee edities van de Masters, in 2010 en in 2013, maar de gravelkoning moest het telkens afleggen tegen zijn twee grootste rivalen. Roger Federer, de tennisser die met zes Masterstitels de recordhouder is, zal er deze editie echter niet bij zijn, want hij moet een dubbele operatie ondergaan aan zijn rechterknie. De Mallorcaan zal wel moeten afrekenen met Novak Djokovic, winnaar van vijf edities, die het record van de Zwitser wil evenaren.
 
De 33-jarige Serviër tekende verstek in Parijs om zich optimaal te kunnen voorbereiden op dit toernooi. De nummer één van de wereld heeft nog een eitje te pellen, want hij verloor zijn laatste twee finales tegen Andy Murray (2016) en Alexander Zverev (2018). Dominic Thiem, de derde in de ATP-ranking, is ook op het appel. De Oostenrijkse winnaar van de US Open weet wat hij moet doen om de titel binnen te halen.
 
Daniil Medvedev, de te duchten outsider?
 
De winnaar van vorig jaar, Stefanos Tsitsipas, zou wel eens gebrand kunnen zijn om zijn ATP Finalstitel te verdedigen. De Griek viel uit in de Rolex Paris Masters en is een ware race tegen de tijd begonnen om te herstellen van zijn beenblessure. Als hij er niet op tijd staat, maakt Italiaan Matteo Berrettini zijn opwachting.
 
Alexander Zverev, Andrey Rublev, de nieuweling Diego Schwartzman en Daniil Medvedev zijn de vier andere gekwalificeerden. Die laatste won vorige week nog voor de eerste keer de Masters 1.000 in Parijs en blaakt van zelfvertrouwen voor dit toernooi. De nummer vier uit Moskou is na een seizoen op halfstok weer op kruissnelheid en zou zijn tegenstanders wel eens naar adem kunnen doen happen in de O2 Arena.
 
Volg de 50ste editie van de Masters in Londen – de laatste keer voor een vertrek van vijf jaar naar Turijn – rechtstreeks op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top