Netsky keert terug naar zijn roots met ‘Second Nature’

Vier jaar na ‘3’ maakt Netsky een comeback met zijn vierde studioalbum ‘Second Nature’. Proximus Pickx blikt terug op de roemrijke carrière van het Belgische wonderkind van de drum-'n-bass.

De Belgische DJ Boris Daenen, beter bekend onder zijn artiestennaam Netsky – naar de gelijknamige computerworm, was slechts 20 jaar oud toen hij voor het eerst de krantenkoppen haalde. Hij besloot zijn studies stop te zetten om zich volop op de muziek te storten en kreeg in 2009 een contract aangeboden van Hospital Records, een onafhankelijk platenlabel uit Londen. Zijn eerste single ‘Memory Lane’ volgde snel.
 
Dat zijn debuut een succes was, werd bevestigd op de Drum and Bass Awards in 2010, waar hij de tweede plaats kreeg in de categorieën “Breakthrough DJ” en “Best Liquid DJ”. Zijn eerste album, met de sobere naam ‘Netsky’, volgde enkele maanden later. ‘Moving With You’ werd een monsterhit in België en een van de eerste drum-'n-bassnummers die helemaal platgedraaid werden op onze radiozenders.

Tournees en festivals

Vanaf dat moment werd Netsky overal ter wereld gepromoot. Zijn nieuwe geluid en een zuivere zangstem werden zijn handelsmerk. Hij maakte enkele remixen van dancehits en maakte veel gesmaakte passages op festivals als Tomorrowland, Dour, Lowlands en Pukkelpop.
 
In 2012 boekte de Antwerpenaar een bijzonder vruchtbaar jaar. Hij zette twee MIA’s op zijn naam, waaronder die voor beste soloartiest. In mei kwam ‘Come Alive’ uit, de eerste single van zijn tweede album en nog steeds een van zijn grootste hits. Met ‘Get Away From Here’ werkte hij samen met Selah Sue, die hem vergezelde op het podium van Werchter, waar hij passeerde tijdens een wereldtournee. Hij bezocht onder andere Frankrijk, Nederland, Engeland en Duitsland, maar ook Nieuw-Zeeland, Maleisië, Zuid-Korea en Thailand. In slechts enkele jaren tijd werd de twintiger een van de grootste namen in de nieuwe dance-scene.

Terug naar de bron

Het derde album van Netsky zag het levenslicht in 2016. Op de EP en enkele singles keerde hij zijn eigen geluid de rug toe om meer popgeluiden te verkennen. Hij maakte nummers met kleppers als Lil Wayne, Emeli Sandé, David Guetta en Aloe Blacc.
 
De DJ beloofde aan zijn fans dat hij dit jaar terug zou keren naar de vertrouwde drum-'n-bass en die belofte brak hij niet. Voor de release van ‘Second Nature’ eind oktober keerde Netsky terug naar zijn eerste platenlabel en naar het geluid waarmee hij doorbrak. Opnieuw krijgt de zuivere zangstem een prominente plaats naast de meeslepende melodieën, zoals in de nummers 'Let Me Hold You', 'Hold On' en 'Broken Bottles'. Het album telt 18 nummers, waaronder samenwerkingen met Rudimental, Hybrid Minds en Sub Focus, dus fans van het genre vinden zeker heel wat om op te kauwen in de nieuwe release.


Muziek

Bekijk alles
Top