Zuid-Korea gooit hoge ogen op European Music Awards

Zondagavond was weer een hoogdag voor muziekfans: de MTV European Music Awards werden uitgereikt. Vanwege een zeker virus was deze editie noodgedwongen digitaal, al mocht dat de pret niet drukken. De grootste winnaars van deze show kwamen uit een onverwachte hoek...

Koreaanse zege

De grootste overwinning van de avond ging naar BTS, de Zuid-Koreaanse K-popgroep die het voorlopig zonder rapper Min Yoon-gi moet stellen vanwege gezondheidsredenen. De groep haalde maar liefst vier awards binnen, die van beste nummer voor 'Dynamite', beste groep, beste virtuele liveperfomance en - niet verrassend - die van meest toegewijde fans. Die laatsten werden ook uitvoerig bedankt door de leden. "We zijn jullie enorm dankbaar! We willen deze awards in deze moeilijke tijden opdragen aan onze fans. Ze verdienen het!", verklaarden ze.
 

Grootste winnaars

De Britse rockmuzikant YUNGBLUD kreeg van MTV de "Push act" award. Deze prijs voor de beste doorbraak heeft de debutant vooral te danken aan 'Falling Skies', dat hij voor de reeks '13 Reasons Why' maakte. DJ Khaled mocht met zijn hit 'POPSTAR' de prijs van beste video binnenhalen, maar ook Cardi B en Karol G kregen een award als beste artiesten in hun muziekgenre. Opvallend moment was de uitreiking van de prijs voor beste popartiest. Deze prijs ging naar niemand minder dan Little Mix, de Britse meidengroep die de show presenteerde.
 

Pluim voor Angèle

Hoewel er geen Belg in de awardshow werd gelauwerd, heeft MTV voor het begin van de awardshow onze landgenoten gevraagd welke Belgische artiest zij het beste vonden. Na een spannende strijd tussen toppers als Lost Frequencies en IBE viel de uiteindelijke keuze van het publiek op Angèle. De zangeres werd al enkele keer genomineerd voor de Best Belgian Act-award, dit jaar kon ze dankzij hits als 'Tout Oublier' en 'Fever' de zege halen.
 


Dit zijn de grootste winnaars van de European Music Awards:
 
Best Video: DJ Khaled feat. Drake - Popstar
Best Artist: Lady Gaga
Best Song: BTS - Dynamite
Best Collaboration: Karol G feat. Nicki Minaj - Tusa
Best Pop: Little Mix
Best Group: BTS
Best New: Doja Cat
Biggest Fans: BTS
Best Latin: Karol G
Best Rock: Coldplay
Best Hip Hop: Cardi B
Best Electronic: David Guetta
Best Alternative: Hayley Williams
Video for Good: H.E.R. - I Can't Breathe
Best Push: YUNGBLUD
Best Virtual Live: BTS BANG BANG CON - The Live

Muziek

Bekijk alles
Top