Union Sint-Gillis boekte zondagmiddag haar vijfde opeenvolgende zege na een 3-0 overwinning tegen SK Deinze. De Brusselaars tellen na 10 speeldagen al 23 punten en nemen daarmee de beste start die een 1B-team al kon maken sinds de hervormingen van 2016.
Na tien speeldagen verloren de troepen van Union nog maar één keer. Maar dat was dan wel net de match die veel fans net niet wilden verliezen (uit bij de buren van RWDM). Voor het overige konden enkel Westerlo en Club NXT stand houden tegen de Brusselse machine.

De vijf opeenvolgende zeges (sinds de nederlaag bij RWDM) zijn al een mooi huzarenstukje. Want sinds de hervormingen slaagden er nog maar zes teams (Antwerp, Roeselare, Lierse, Cercle Brugge, KV Mechelen en Virton) in om vijf opeenvolgende matchen te winnen in 1B. Het record staat nog altijd op naam van Malinwa; dat in het seizoen 2018 - 2019 negen keer op een rij kon winnen. Daar is Union dus nog wel een eindje van af.

Sterkste start

Toch kan de Brusselse traditieclub zich eens stevig op de borst kloppen met een andere straffe statistiek. Met 23 punten uit tien matchen namen Nielsen en co de sterkste 1B-start sinds 2016. Union neemt die titel over van Beerschot en Virton die respectievelijk in 2017-2018 (Beerschot) en 2019-2020 (Virton) 21 punten verzamelden na tien speeldagen. Ook het doelsaldo van Union (+17) is ongeëvenaard.