Morata, Thuram en Foden krijgen kans om zich internationaal te tonen

Sport | Er staan deze week ook de nodige vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Bij Proximus Pickx blikken we vooruit naar drie opmerkelijke affiches, waarin een aantal spelers zich in de kijker kunnen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nederland-Spanje is misschien wel de leukste vriendschappelijke partij. Iedereen herinnert zich nog de wedstrijd op het WK 2014 toen Nederland met 1-5 won en een jaar later waren de Nederlanders in een oefenpartij ook met 2-0 te sterk. Bij Oranje zijn er een aantal jonge talenten zoals Calvin Stengs en Donyell Malen die zich kunnen tonen.

Bij Spanje, dat vorige maand nog met 1-0 verloor van Oekraïne, was er één verrassing in de selectie. Bondscoach Luis Enrique riep Alvaro Morata na een jaar weer op nadat hij dit seizoen indruk wist te maken bij Juventus. De Spaanse bondscoach zag wel Barcelona-aanvaller Ansu Fati voor maanden geblesseerd uitvallen.

Zoon van Lilian Thuram

Frankrijk neemt het in een oefenpartij op tegen Finland. Didier Deschamps riep met Marcus Thuram de zoon op van ex-ploegmaat Lilian Thuram. Hij doet het bijzonder goed bij Borussia Mönchengladbach en het bewijst nog maar eens dat de Fransen bijzonder veel weelde hebben. Vooral in de aanval is er zeer veel keuze met jongens als Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Kingsley Coman en Anthony Martial.

Gouden kans voor Phil Foden

Engeland geeft in de Nations League België partij, maar werkt ook een vriendschappelijke wedstrijd af tegen Ierland. Dat is altijd een geladen derby en bij de Engelsen is het vooral uitkijken naar Phil Foden. Die krijgt dit seizoen steeds meer speelkansen bij Manchester City, waar hij drie keer scoorde en twee assists leverde in tien wedstrijden. Tegen Finland krijgt de 20-jarige middenvelder wellicht een uitgelezen kans om zich te tonen bij de Three Lions.

Het volledige programma van de oefeninterlands:

Woensdag 11 november:
Nederland - Spanje om 20u45 op Eleven Sports 1
Duitsand - Tsjechië om 20u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top