De vijfde speeldag van de Nations League kan reeds doorslaggevend zijn

UEFA Nations League | Komend weekend staat de vijfde speeldag van de Nations League reeds op het programma. Alles is nog te spelen voor de Final Four, maar voor sommige ploegen zou de degradatie wel al eens onomkeerbaar kunnen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De topper van de 5de speeldag van de Nations League vindt zaterdag in groep 3 plaats. Portugal - Frankrijk is een ontmoeting tussen de beide koplopers die momenteel elk 10 punten totaliseren. Bondscoach Fernando Santos kan opnieuw een beroep doen op sterspeler Cristiano Ronaldo, die de vorige interlands aan zich voorbij moest laten gaan. Les Blues kunnen op hun beurt dan weer voor het eerst rekenen op Marcus Thuram, de zoon van Lilian Thuram die het WK en het EK gewonnen heeft met huidig bondscoach Didier Deschamps als ploegmaat.

Kan Polen de groepswinst in de wacht slepen?

In de tussentijd kan Kroatië (3 punten) Zweden (0 punten) definitief tot degradatie veroordelen. Daarvoor moet het in Stockholm wel aan het langste eind trekken. In groep 1 kan Bosnië-Herzegovina (2 punten) dat naar Nederland (5 punten) trekt, mogelijks ook adieu zeggen aan de A-divisie indien Edin Džeko, Gojko Cimirot en co niets weten te rapen in Amsterdam. In die groep trekt echter het duel tussen Italië (6 punten) en Polen (7 punten) alle aandacht naar zich toe. Als de resultaten gunstig uitvallen, kunnen Robert Lewandowski en co reeds hun ticket voor de volgende ronde boeken.

In groep 2 kan België (9 punten) ook voor het eerst in haar bestaan de Final Four bereiken. De Rode Duivels, die zowel Eden Hazard als Kevin De Bruyne recupereren, moeten daarvoor in Leuven winnen tegen Engeland (7 punten), terwijl Denemarken (7 punten) niets mag rapen thuis tegen IJsland (0 punten). De IJslanders zijn sowieso al zeker van de rode lantaarn.

Spanje moet opletten

Ten slotte mag Spanje (7 punten) in groep 4 niet op zijn lauweren gaan rusten tijdens de verplaatsing naar Zwitserland (2 punten). La Roja, gedragen door jeugdige sterren als Eric García en Ferran Torres, wordt namelijk op de hielen gezeten door Duitsland (6 punten) en Oekraïne (6 punten) die het zaterdag in de Red Bull Arena tegen elkaar opnemen. Op de laatste speeldag trekken de Duitsers nog naar Spanje.

Schotland, Rusland en Wales kunnen op hun beurt dan weer hun ticket voor de A-divisie verzilveren dit weekend. In groep 1 van de B-divisie vechten Oostenrijk en Noorwegen, beiden nek-aan-nek met 9 punten, op de slotspeeldag een felbevochten duel uit voor het begeerde ticket.

Volg de mooiste affiches van de Nations League live op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De kalender van de 5de speeldag van de Nations League:

Zaterdag 14 november

  • San Marino - Gibraltar: vanaf 14u50 op Eleven Sports 1
  • Azerbeidzjan - Montenegro: vanaf 17u50 op Eleven Sports 1
  • Portugal - Frankrijk: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
  • Duitsland - Oekraïne: vanaf 20u35 op Eleven Sports 2
  • Zwitserland - Spanje: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3
Zondag 15 november
  • Slovakije - Schotland: vanaf 14u50 op Eleven Sports 1
  • Nederland - Bosnië-Herzegovina: vanaf 17u50 op Eleven Sports 1
  • Turkije - Rusland: vanaf 17u50 op Eleven Sports 2
  • Italië - Polen: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top