De Ketelaere hoopt in de voetsporen van Verschaeren en Doku te treden

Rode Duivels | Charles De Ketelaere werd door bondscoach Roberto Martinez voor de eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels. De talentvolle aanvallende middenvelder van Club Brugge hoopt in de voetsporen van Jérémy Doku en Yari Verschaeren te treden, die stilaan een vaste waarde in de selectie zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Ketelaere speelt voorlopig een goed seizoen en was in de Jupiler Pro League tot op heden goed voor drie basisplaatsen en zeven invalbeurten. Daarin wist het talent in 378 minuten 1 keer te scoren en voorlopig nog geen assist te leveren.

Topprestatie in de Champions League

Het jeugdproduct van blauw-zwart heeft zijn selectie wellicht te danken aan zijn prestaties bij de beloften van België en vooral aan zijn indrukwekkende prestatie in de Champions League op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Daar maakte hij het verschil en scoorde hij in de slotfase de verlossende 1-2, maar De Ketelaere was ook betrokken bij het eerste doelpunt.

De West-Vlaming was er niet alleen efficiënt, maar hij liet er ook al zijn kwaliteiten zien. Technisch zeer goed, waarmee hij die explosiviteit die hij wat mist ruimschoots kan camoufleren, en hij bracht ook zeer veel diepgang. De Ketelaere was ook zeer balvast en toonde dat hij inzake fysiek vermogen ook de nodige stappen voorwaarts zette.

Concurrent Hans Vanaken

De Ketelaere, die nog tot medio 2023 onder contract ligt in Brugge, kan bij de Rode Duivels weleens een grote concurrent worden van zijn ploegmaat Hans Vanaken. Velen zien in hem de gedoodverfde opvolger van de Gouden Schoen, maar Vanaken kon zich bij de Rode Duivels nog niet helemaal doorzetten. ‘Charles’ heeft het voordeel dat hij polyvalenter is dan Vanaken, want hij kan op de linker- en rechterflank uit de voeten, en centraal op het middenveld. Bovendien is hij linksvoetig, wat stilaan een zeldzaamheid is in de kern van Martinez.

De kans is groot dat De Ketelaere in de oefenpartij tegen Zwitserland speelkansen krijgt en als hij daar kan overtuigen, kan hij in de voetsporen treden van Jérémy Doku en Yari Verschaeren. Beiden toonden al de nodige klasseflitsen bij België en wie weet kan de stijlrijke De Ketelaere het volgende talent zijn dat zich in de kijker kan spelen.

België-Zwitserland is vanaf 20u25 live te volgen op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top