Geen explosie aan besmettingen bij Lierse en Lommel nadat Covid-19 spelersgroep binnensloop

Challenger Pro League | Bij Lierse Kempenzonen en Lommel SK hielden ze de voorbije dagen hun hart vast nadat vorige week bekend raakte dat Covid-19 de selectie binnen was geslopen. Bij beide teams raakte minstens één speler besmet waarna het dus afwachten was welke ravage het virus binnen de selectie teweeg had gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Groot was dan ook de euforie toen bleek dat er geen explosie aan besmettingen plaats had gevonden. Beide teams hadden hun besmette speler(s) kennelijk tijdig in quarantaine kunnen plaatsen waardoor de rest van de groep gevrijwaard is gebleven.

Bij Lierse Kempenzonen waren er de voorbije weken telkens twee spelers besmet, maar bij de recentste tests bleek de groep volledig coronavrij. Dat betekent dat er buiten de geblesseerde spelers (Vermeiren, Van Landschoot, Straetman en Janssen) geen verrassingen zullen zitten in de selectie van Tom Van Imschoot.

Lommel SK zit nog wel met een positief geteste speler. Dit keer gaat het evenwel niet om Robin Henkens (die vorige week positief testte). De ervaren middenvelder kreeg dit keer een negatief resultaat en kan dus opnieuw meetrainen met de groep. Vorige week besliste Lommel om de drie spelers waarmee Henkens op training een oefenkwartet vormde ook preventief in quarantaine te zetten. Dat ging toen om Glenn Neven, Jonathan Hendrickx en Milan Troonbeeckx. Het is niet duidelijk wie dit keer besmet is en of er opnieuw drie andere spelers mee in quarantaine moeten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top