Terugblik op het reguliere seizoen – Blast Premier Fall

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gisteren ging de laatste speeldag van het reguliere Blast Premier Fall-seizoen door. Van de twaalf uitgenodigde teams konden er zes zich rechtstreeks kwalificeren voor de eindfase. De andere helft zal de showdown-fase moeten doorlopen om te bewijzen dat ze het niveau halen dat nodig is voor die eindfase. Vooraleer we naar de showdown trekken, bespreken we eerst de resultaten en de gekwalificeerde teams van deze eerste fase.

Groep A

Aan de start van groep A stonden Natus Vincere en OG Esport, de favorieten, en Ninjas in Pyjamas en Evil Geniuses, die eventueel voor de verrassing konden zorgen. Maar dat gebeurde niet.

In de eerste ronde maakte Na’Vi snel komaf met het Zweedse team. NiP verloor de wedstrijd met 2-0. In de andere openingswedstrijd haalde OG het met 2-1 van Evil Geniuses.

De wedstrijd van de laatste kans in deze groep ging tussen NiP en EG. Het continentverschil was merkbaar. NiP, de Europese vertegenwoordiger, won de wedstrijd en stuurde zijn tegenstander naar huis: 2-0.

De wedstrijd tussen de winnaars van de eerste ronde vond net nadien plaats. Na’Vi nam het in een BO3 op tegen OG. Aan de confrontatie kwam verrassend snel een einde. OG won met 2-0 en Na’Vi werd gedwongen om nog een laatste wedstrijd tegen NiP te spelen om zich zo te verzekeren van de kwalificatie.

Ze gingen furieus van start, maar lieten toch de eerste map uit hun handen glippen. Gelukkig voor Na’Vi zijn er twee winnende maps nodig in een BO3. De Russische spelers kwamen terug en veroverden hun ticket voor de finale: 2-1.

De twee gekwalificeerde teams stonden dus opnieuw tegenover elkaar, OG vs Na’Vi, round 2. Deze keer was het spannender, maar het was opnieuw OG dat kon zegevieren. OG Esports en Natus Vincere kwalificeerden zich via groep A voor de eindfase.

© Liquipedia

Groep B

Groep B leek op papier een erg open groep, ook al was Team Vitality natuurlijk de grote favoriet, vooral sinds de komst van een zesde speler in het team. Onze landgenoot Nivera vertegenwoordigt nu namelijk de Belgische CS-scene binnen de grootste Franse organisatie.

De waardeverhoudingen van de andere teams waren moeilijker te voorspellen. FaZe Clan wist de IEM New York te winnen, maar sinds NiKo’s vertrek naar G2 lijkt het team verzwakt. BIG Clan leek het te volgen team aangezien Complexity Gaming nog geen enkel teken van verbetering en een terugkeer naar zijn beste niveau heeft getoond.

In de eerste ronde werden de vermoedens enigszins bevestigd. BIG kwam FaZe Clan tegen. In een spannende wedstrijd bleek de Duitse organisatie uiteindelijk de sterkste, 2-1. Ook Team Vitality kende wat moeilijkheden in zijn wedstrijd tegen Complexity, maar won wel met 2-1.

Terwijl Complexity vervolgens de hoop op kwalificatie van FaZe de kop indrukte met een 2-0-overwinning, stuurde Team Vitality BIG Clan naar de wedstrijd van de laatste kans tegen een Complexity Gaming vol energie.

Maar BIG had slechts één map nodig om de trein weer op de rails te krijgen. De spelers van de Duitse organisatie kwalificeerden zich voor de finale na een overtuigende 2-0.

In de finale won Team Vitality opnieuw van BIG: 2-1. Beide teams kwalificeerden zich via groep B voor de eindfase.

© Liquipedia

Groep C

De laatste groep plaatste Europa tegenover de Braziliaanse teams. Astralis en G2 waren vooraf de grote kanshebbers op kwalificatie, zeker sinds NiKo zich bij de samoerai aansloot om in eerste instantie Jackz te vervangen. De Braziliaanse teams, die niet erg academisch maar wel effectief acteren, mogen echter nooit worden onderschat. Furia en MiBR verdedigden de Zuid-Amerikaanse kleuren.

In de eerste ronde begon Astralis de vijandelijkheden tegen enkele nieuwe gezichten bij MiBR. De wedstrijd was boeiend en draaide bijna uit in het voordeel van de Brazilianen, maar uiteindelijk won Astralis het duel na een 16-5-score op de laatste map: 2-1.

In de andere wedstrijd stond G2 Esports tegenover Furia. Het verschil tussen beide teams was aanvankelijk krap, maar de eindscore was duidelijk: 2-0 voor G2. De Europeanen bewezen dat zij de bovenhand hebben.

De wedstrijd van de laatste kans werd er dus een tussen de twee Braziliaanse teams. De BO3 was leuk om naar te kijken, maar uiteindelijk was het MiBR, het Braziliaanse superteam, dat met 2-1 won.

In het duel der winnaars won G2 Esports de eerste map tegen Astralis. De nieuwe rekruut brengt vers bloed, iets wat het Spaanse team zeker kon gebruiken. Maar de G2-spelers kwamen snel terug op aarde, Astralis draaide de situatie helemaal om en zegevierde met 2-1.

In de finale van de lower bracket ontmoetten G2 en MIBR elkaar. G2 startte goed en won de eerste map in overtime. De Brazilianen antwoordden meteen op hun gekozen map, Dust 2. Ook nu werd het verschil in overtime gemaakt. Maar uiteindelijk trok de Europese organisatie de overwinning over de streep op Train, 2-1. De Brazilianen zullen zich via de showdown moeten kwalificeren.

De finale werd gewonnen door G2. De wedstrijd tegen Astralis leek zelfs vlotter te verlopen dan die tegen MiBR. G2 Esports en Astralis kwalificeerden zich via groep C voor de eindfase.

© Liquipedia

Het reguliere seizoen is nu officieel voorbij en het volgende evenement van deze Blast Premier Fall is de showdown, op het einde van de maand (23 tot 29 november). In de tussentijd zullen er andere Counter-Strike-evenementen doorgaan, dus aarzel niet om uw favoriete teams via Pickx.be live te volgen op de IEM Beijing of in het tweede seizoen van Flashpoint!

Copyright afbeelding: Blast Premier

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top