5 lessen die Kamal Kharmach ons leerde in ‘Andermans Zaken’

Films |

Komiek, televisiepresentator en docent bedrijfseconomie, Kamal Kharmach, helpt vanavond voor een laatste keer ondernemers uit de nood tijdens de vijfde aflevering van ‘Andermans Zaken’. Terwijl Kamal zich klaarmaakt voor een tweede seizoen, resumeert Proximus Pickx alvast enkele lessen uit de eerste jaargang van Kamal's gloednieuwe programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Efficiëntie is belangrijk

De zaakvoerders van bakkerij Laurens zaten met de handen in het haar: ze werkten dag en nacht in hun bakkerij maar door materiaalpech konden ze maar met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Kamal zag echter nog een groter probleem: het assortiment van bakkerij Laurens bevat meer dan 52 broden en dat aantal moest volgens Kamal met de helft naar omlaag om efficiënter te werken. Bakker Laurens was helemaal mee, maar vrouwlief Melissa moest nog overtuigd worden.

Wees commercieel

Pottenbakkers Anneleen en Nathan runnen ‘House Raccoon’. Ze hebben al meer dan vijftig winkels maar maken verlies als ze zichzelf een volwaardig loon willen uitbetalen. Een van de grootste pijnpunten volgens Kamal is de verkoop of beter gezegd, het gebrek daaraan. Anneleen en Nathan moeten volgens Kamal hun potten beter in de verf zetten en reclame durven maken in levende lijve in plaats van enkel online campagne te voeren. Daarom moeten ze leren verkopen en hun schrik voor de klant zien te overwinnen.

Focus

Ina van Captain Cork heeft een eigen zaak in kurkaccessoires. Ze wil met haar prille zaak de wereld veroveren en dat begint volgens haar met verschillende winkels én diverse pop-ups. Tot grote verrassing van Kamal heeft Ina veel plannen maar zijn er pas maar enkele van gerealiseerd. Daarom probeert Kamal Ina’s expansiedrang in te perken en haar één ding goed te laten doen alvorens te willen uitbreiden.

Wees te vinden

Het ‘For Freedom Museum’ van de broers Danny en Freddy is geen groot succes. De twee gebroeders hoopten nochtans op een overrompeling van mensen die hun indrukwekkende oorlogscollectie willen komen bewonderen. Kamal merkt al een eerste pijnpunt op wanneer hij aankomt in het museum. Het is gewoonweg niet goed te vinden. “Langs de buitenkant ziet dit eruit als een café”, steekt hij van wal. Partnerships met defensie, vermeldingen bij toeristische diensten en meer reclame moet volgens Kamal het museum beter doen draaien.

Een sterk businessplan

Bina en Pieter willen een gastronomisch restaurant openen. Ze hebben eerder al een hun hotel-restaurant moeten sluiten wegens schulden en vragen bij hun nieuwe avontuur hulp aan Kamal. Kamal duwt meteen de vinger in de wonde en ziet dat het businessplan niet overeenstemt met de realiteit. Volgens Kamal staat een sterk en eerlijk businessplan garant voor goede overlevingskansen van een onderneming, maar dat hadden Bina en Pieter echter niet goed begrepen.

Ben jij benieuwd welke les Kamal Kharmach ons vanavond zal leren in 'Andermans Zaken'? Stem dan vanavond zeker af om 20u40 op Eén.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top