Clip van de week: Sam Smith denkt terug aan zijn kindertijd in ‘Kids Again’

Muziek | De fans zaten er maanden op te wachten, maar eindelijk is Sam Smith terug. De release van zijn derde album werd uitgesteld omwille van gezondheidsproblemen. Maar vorige week werd ‘Love Goes’ dan toch uitgebracht. Daarnaast lanceerde de zanger ook de videoclip van zijn nieuwste single ‘Kids Again’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amper 28 jaar oud is Sam Smith, maar wanneer je in de muziekwereld het woordje melancholie gebruikt, kom je zeker bij hem terecht. Smith gebruikt muziek als uitlaatklep: hij drukt zijn diepste en droevigste gevoelens muzikaal uit om zich op die manier beter te voelen. Dat recept veranderde de Britse zanger niet voor zijn nieuwste plaat ‘Love Goes’. Romantische ballades en aangrijpende, ontroerende emoties worden vertolkt met zijn karakteristieke broze stem.

Na ‘To Die For’, ‘I’m Ready’ en ‘My Oasis’ lanceerde Sam Smith ook de videoclip van zijn nieuwste singleKids Again’. In dit nummer denkt Smith met enige nostalgie terug aan zijn kindertijd. Daarin vraagt hij zich af of het niet triestig is dat je als volwassene nooit meer onbezonnen kinds kan zijn. Dat hij zijn jeugdige tijd mist, mag duidelijk zijn.

Smith haalt de vele herinneringen aan zijn jeugd op aan de pier van de Engelse kuststad Brighton. In de clip slentert hij er over het strand en zit hij in een paardenmolen, allemaal symbolen van zijn vervlogen kindertijd. De beelden wisselen zich af in kleur en zwart-wit, om de breuk tussen het heden en het verleden duidelijk te maken.

Geniet hieronder van ‘Kids Again’, de nieuwste single van Sam Smith.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top