Rode Duivels azen op revanche tegen Zwitserland in vriendschappelijk duel

Sport | De Rode Duivels mogen zich opmaken voor hun zesde partij van dit kalenderjaar. De Belgen kijken op 11 november Zwitserland in de ogen voor een oefenpot, ter voorbereiding op de twee laatste groepsduels in de Nations League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie Zwitserland zegt, kan onmogelijk rond het woordje revanche heen. De laatste keer dat België tegen Zwitserland moest voetballen, was in de allereerste editie van de Nations League. In Luzern liepen de Belgen een heuse blamage op. Van 0-2 voor ging het steil bergafwaarts naar 5-2 voor de Zwitsers. Uitgerekend dat ene verlies in de groepsfase zorgde ervoor dat niet België, maar Zwitserland naar de Final Four van de Nations League mocht.

Het ene jaar is het andere niet

Intussen zijn we dit jaar aan de tweede editie van de Nations League begonnen, waarbij de Belgen voorlopig leider zijn in groep 3 van de A-divisie. Voor Zwitserland gaat het dit jaar een pak minder. In groep 4 wisten de Zwitsers nog geen enkele keer te winnen. Tegen Spanje en Oekraïne werd er verloren, de dubbele confrontatie tegen Duitsland leverde telkens een puntendeling op. Met twee punten staat Zwitserland laatste in zijn groep, de degradatie naar de B-divisie loert zowaar om de hoek.

Toch zijn de Belgen maar beter voorbereid op de komst van de Zwitsers. Hun laatste duel, tegen Duitsland, eindigde op een spektakelrijke 3-3. Zwitserland kwam in Duitsland zelfs 0-2 en later 2-3 voor, maar telkens konden de Zwitsers dus hun voorsprong niet behouden.

Bij Zwitserland loopt overigens nog steeds Haris Seferovic in de spits. Hij was op die bewuste 18 november van 2018 de beul van de Rode Duivels met een hattrick.

Niet in Brussel

Normaal zouden de Rode Duivels in maart tijdens een trainingsstage in Qatar oefenen tegen onder meer Zwitserland. De stage kon door de coronapandemie echter niet doorgaan. Uiteindelijk vond de voetbalbond in de overvolle kalender alsnog een plaatsje om het oefenpotje te laten doorgaan.

De partijen tegen Zwitserland en nadien de Nations League-duels tegen Engeland (15/11) en Denemarken (18/11) zullen echter niet doorgaan in het vertrouwde Koning Boudewijnstadion. Er wordt voor de drie duels uitzonderlijk uitgeweken naar het stadion van Leuven. De reden daarvoor is de Brusselse avondklok omwille van het coronavirus, die de mobiliteit na 22u stevig inperkt. Voetballen na 22u in het Koning Boudewijnstadion bleek immers onmogelijk.

Kijk op 11 november vanaf 20u45 naar België – Zwitserland op VTM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top